E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAyı piyasasını tetikleyecek 3 etken---

Ayı piyasasını tetikleyecek 3 etken

Ayı piyasasını tetikleyecek 3 etken
27 Ocak 2020 - 11:56 borsagundem.com

Stanley Druckenmiller ayı piyasasını tetikleyecek 3 etkeni sıraladı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’in en başarılı yatırımcılarından biri sayılan Stanley Druckenmiller, yatırımcıları üç etken konusunda uyardı.

Bloomberg TV’ye yaptığı açıklamada ayı piyasasının birinci tetikleyicisi olarak ABD seçimlerini gösteren Druckenmiller, kapitalist olmayan bir başkanın seçilmesi durumunda kesin olarak ayı piyasasına geçileceğini söyledi.

Bu hafta yüzde 5’lik geri çekilme görebiliriz

 

İkinci tetikleyici sebep olarak ABD Merkez Bankası FED’in para politikalarını sıkılaştırması sonucu oluşacak enflasyonu gösterdi.

Son etken olarak düşük faiz oranlarının bankaların faiz gelirlerinde oluşturacak azalmayı gösterdi. Druckenmiller, finas piyasasında trilyon dolarlık bir açıktan söz etti.

Druckenmiller’ın uyarıları ABD borsalarının geçtiğimiz seneki rekorlarından sonra geldi. Geçtiğimiz yılda S&P 500 endeksi %27,4 artarken Dow Jones Endüstriyel Ortalama DJIA % 21,3 kazanç sağladı.  Nasdaq Kompozit endeksi  %33'lük getiri elde etti.

Borsanın morali uçtu mu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ DAYI28 Ocak 2020 09:23

    DEMEK KAPİTALİST BAŞKAN OLMALI BUNU DİYEN STANLEYDE KENDİSİ KAPİTALİST ,YANİ SÖMÜRMEYE DEVAM EDEMEZSEK AYILAR GELİR SAVULUN

  • Kral 27 Ocak 2020 15:04

    Hisse bazlı hareketler devam MARDİN çimento Oyak’ın bütün çimentolarını tek elde toplayacak İMKB 30 da olacak fonlar girecek. GEREL zaten güzel işler yapıyor bu iki hisse uzun vadede yatırımcılara güzel kazandıracak inşallah ytd.

  • mali27 Ocak 2020 13:58

    Boğada korku işareti yok. Ayı tedirgin.