E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAyı piyasası uzmanı yatırım zamanı dedi---

Ayı piyasası uzmanı yatırım zamanı dedi

Ayı piyasası uzmanı yatırım zamanı dedi
17 Haziran 2020 - 11:10 borsagundem.com

Wall Street FED destekleriyle birlikte yıl sonunda yükselişe kesin gözüyle bakıyor. Ayı piyasası destekçisi olarak bilinen uzmanlar dahi bu yükselişi kaçırmak istemiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Merkez Bankası’nın (FED) görülmemiş piyasa destekleri Wall Street zaferine olan inancı arttırıyor. Ayı piyasası destekçisi olarak bilinen ünlü borsa uzmanı James Bianco FED’in desteklerinin ardından hisse senetleri piyasasını desteklememek için bir neden olmadığını açıkladı.

Araştırma firması Bianco’nun başındaki isim James Bianco CNBC’ye verdiği röportajda, “Bu piyasanın kaderinde daha fazla yükseliş var” ifadelerine yer verdi. Bianco’ya göre yıl sonunda Wall Street’in yeni bir rekor seviyeye ulaşması işten bile değil.

Korona virüs korkularının en yüksek seviyeye ulaştığı mart ayında tüm varlıklarını nakde çeviren Bianco için bu oldukça keskin bir değişi. Piyasa uzmanının ayı piyasasını destekler pozisyonu 23 Mart tarihli dip seviyesinin ardından toparlanma döneminde de devam etmişti.

Bianco’nun görüşündeki keskin değişikliğe neden olansa FED Başkanı Jerome Powell’ın sürdürülebilir bir piyasa hareketliliği için bireysel şirket tahvillerinin satın alınması programı oldu.

Piyasa uzmanı korona virüsü sebep olduğu tarihi düşüşe rağmen FED’in bireysel yatırımcıların ve günlük borsacıların kaybedemeyeceklerini düşünecekleri bir piyasa ortamı oluşturduğunu düşünüyor.

Borsaların karşısında durmak akıllıca değil

Bianco, “FED burada. Jay Powell 60 Dakika’da (ABD’de en çok izlenen tartışma programlarından birisi) paranın neredeyse limitsiz olduğunu ve daha bunun daha fazla artacağını söyledi. Para piyasalara sel olup akıyor ve bunun karşısında durmak ahmaklık oldur” ifadelerine yer verdi.

Fakat ünlü piyasa uzmanı borsaların halen fazla değerlendiğini ve para piyasaya girdikçe bu yüksek değerein kalacağını belirterek asıl problemin halen ortada olduğunu aktarıyor. Bianco, “On milyonlarca insan 3 ya da 6 ay önce görülmemiş bir şekilde borsaya giriyor” ifadelerinde bulundu.

Risksiz ticaret yok

Yine de Bianco bu borsanın yakın zamanda tekrar düşmesini beklemiyor. Piyasa uzmanı bu ayın başından itibaren hisse senedi satın almaya başladı. Stratejisiyse adeta uçurumun kenarından dönen hassas gruplardaki şirketlere yatırım yaparak yükselişlerinden yararlanmak.

Bianco borsalara ilişkin, “Bu risksiz bir ticaret değil. Hikayede çok fazla şey ters gidebilir. İkinci dalga gerçekleşebilir. İyileşme ya da yeniden açılmalar beklenilenden daha kötü gidebilir. FED’in karar değiştirmesi mümkün olabilir” ifadelerine yer verdi.

Borsalarda 2009'un tekrarı yaşanıyor

 

Avrupa borsaları bu sene zirveyi göremez

 

Virüsün ikinci dalgasına dayanıklı borsalar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekonomist/stratejist17 Haziran 2020 12:33

    Doğru diyor asıl para ayı piyasasındayken kazanılır. Ayı piyasasında herkes korkarken ancak cesaretli, basiretli, akılcıl ve proaktif hareket edenler kazanır. Bu şekilde hareket eden bir elin parmaklarını geçmez. Boğa piyasasında coşkuyla üstten ele verirler ancak asıl para ayı piyasasında kazanılır.

  • ZELİHA KARAKAŞLI17 Haziran 2020 11:27

    bizim borsada 50 kat çıkıyor hisse senetleri siz borsanızda bu kadar çıkan senet olmaz ki sizlere gelelim.

  • ZEYREK ZEMHERİ17 Haziran 2020 11:24

    ne oldu bir den al al al diyenler çoğaldılar.