E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAygün: Benden para istediler diyorum beni FETÖ'cülükle suçluyor---

Aygün: Benden para istediler diyorum beni FETÖ'cülükle suçluyor

Aygün: Benden para istediler diyorum beni FETÖ'cülükle suçluyor
23 Aralık 2019 - 10:27 borsagundem.com

Eski CHP milletvekili Sinan Aygün ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasındaki rant ve rüşvet iddiasıyla ilgili Sinan Aygün, basın toplantısı düzenliyor

Eki CHP milletvekili Sinan Aygün, basın toplantısı düzenliyor. Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Şimdi Mansur Yavaş’a bir çağrım var. Lütfen hemen geri kalan 79 dosyayı bir aç bakalım neler var. Bu 30 katrilyonu, benim hesabımı yaptığım gibi 950 milyon ranttan yaptıysan vay bu belediyenin haline. Yazık olur Ankara’ya diye düşünüyorum.

İnsanlar 79 tane hangi projeler mühürlenecek onun peşine düşmüş vaziyette. Üstüne basarak söylüyorum. Benim kayıtlarım mevcuttur, ben MASAK incelemesinden geçmiş bir insanım. Son 20 yılım incelendi.

Ekim ayında 12-13 tane daire sattım, kasım ayında 12-13 tane daire sattım. Faizler indi, vadeler 10 yıl uzadı. Tam inşaat sezonu. Tam piyasalar düzelmişken böyle bir iddianın ortaya atılması, Mimarlar Odası'nın önüne gelene dava açması, kamu kuruluşlarına dava açması, özel sektöre dava açması…

Buradan üstüne basarak söylüyorum. Şu anda müşterilerin büyük bir çoğunluğu, inşaat almaya gittiği zaman sorduğu soru şu: “Burada mahkemelik durum var mı, dava var mı?” Sorulan soru bu. Ankara’da Mimarlar Odası'nın açmış olduğu 500’e yakın dava var. Mimarlar Odası'nın niye bazı projelerle uğraşmadığı çok ayrı bir dosya.

Sayın Yavaş bu 79 projeyi açıklamak durumunda, 79 inşaatı acaba mühürleyecek mi? Acaba yine bir okul pazarlığı var mı, onu da bilmiyorum. Ama benim başıma geldi. Ben hakkımı her zaman aramışımdır. Yapmam gerekeni yaptım ve başvurdum. Televizyonda izledim diyor ki, 'inşaatın yapıldığı arsa 20 bin metrekare' diyor. Cahil adam sen televizyona çıkıyorsun…

Ankara'daki müteahhitler şu anda zan altında

Bütün Ankara’daki iş alemi, müteahhitler şu anda zan altında. Şu anda bu arsaların tapuları burada. Arsa 12 bin 82 metredir. Mansur Bey'in dediği gibi 20 bin metrekare arsa değildir. Bunun 2721 metresi şahsıma aittir, arsa da 20 bin metre değildir.

Biz ne yaptık sonra? Arsaları birleştirdik, sanayi arsası gözüküyor ticari kullanım alanına düzenlenmesi lazımdı. Plan değişikliği yaptık ve plan değişikliği yaparken de kentsel altyapı etki değerlendirme raporu hazırladık. Ankara’daki birçok inşaatta bu rapor yoktur. Bunu yaparken de dedik ki, burası fabrika arsası, fabrika olarak emsali 1.5. Bizim hakkımızı verdin. Hakkımız nedir? Ortalaması 2.55. Ben de 2.5 olarak müracaat ettim.

Biz 2.5 istedik belediyeden. O zamanki sağ olsun belediye başkanımız bunu reddetti. Emsali 2.1’e indirdi. Sayın Melih Gökçek bunu vermedi. Tamam dedim, 2.1 yapacağım bir şey yok dedim. Ve belediyeye başvurdum.

İkinci olarak Mansur Yavaş, ben ona diyorum ki “Benden rüşvet istediler, benden para istediler. İrtikapa girer bu” diye suç duyurusunda bulunuyorum. O da diyor ki “Sinan Aygün FETÖ’cü…” Beni FETÖ’cülükle suçladı. Ve diyor ki “Suç duyurusunda bulunuyorum. Bu arsanın yüzde 50’sine el koysunlar” diyor. Arsanın zaten hepsi benim değil ki. Beni kötüye nasıl bağlamaya çalışıyor.
İddia edildiği gibi, sayın Yavaş diyor ki “Parayı FETÖ’cülere verdi, yurt dışına kaçtı” Bu sene 40’ıncı yılım benim. Hayatımın hiçbir devresinde yurt dışına bir lira para yollamadım. Yurt dışında gayrimenkul almadım. Acaba Londra’da kimin evi var, kimlerin ne şirketleri var? Bir de bunun araştırın bakalım. FETÖ’cülükle suçlanacak en son insan benim.

Bunu da ilk defa söylüyorum. Ergenekon hakimleri denen alçaklar yargılanıyorlar. Ben her davasına gidiyorum bu adamların, peşini bırakmayacağım bu adamların. Ve tekrar ben 1 Temmuz 2019 tarihinde bana karakoldan bir yazı geldi. “Şüpheli Sinan Aygün gel ifadeni ver” diye. Ben FETÖ’cüyüm ya, ortak çalışıyorum ya… Yapmış olduğum hakaretlerden dolayı FETÖ’cü savcılar beni savcılığa bildirmişler. Ben tekrar başladım yargılanmaya… Niye? FETÖ’cülere hakaretten.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (26)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa23 Aralık 2019 17:13

    Sinan Aygün'ün tekerine çomak mı?Bak ne güzel gidiyormuş,niye engel oldun ki?Gökçek'le güzel güzel anlaşıyorlarmış.Sana mı kalmış doğruluk,sen de al bir daire keyfine bak!!!

  • Doğrusu 23 Aralık 2019 16:04

    "Mansur Yavaş'ın arkadaşları benden 25 milyonu kendileri için değil, yapacağımı söylediğim okul için istediler" diyorsun. Nu nasıl rüşvet yahu. Kendi kendini yalanlıyorsun

  • Bakalım görelim 23 Aralık 2019 15:53

    Rüşvet istediler ise belgelerini çıkarırısın paylaşırsın. Atıp tutmakla olmaz.Bazı troller de hemen uçmuş.

  • bekir23 Aralık 2019 12:19

    fetöcülük rant olmaya devam ediyor,buna bir son verilmeli.

  • Kim suçlu23 Aralık 2019 11:36

    Klasik troller kendileri ile ilgili haber çıkınca deliğe saklan karşıt haber çıkarsa eleştirdiğin chp liden bile kendi adamı gibi bahsedip sahiplenip yorum yazmalar. Ama o sahiplendikleri adam ters birşey söylesin bu sefer var hain fetöcü. Ulan sizi toprak bile reddedecek. Hangi görüşten olursan ol adil ve dürüst olacaksın

  • Nedim23 Aralık 2019 11:44

    Cahile cevap vermeye değmez!  İftira ve yalancılıkla açık rüşveti ayıramayacak kadar ahmak isen daha konuşma!

  • Türkiye 23 Aralık 2019 11:31

    Ataşehir'de bakıyorsun Karadenizli yandaş Ağaoğlu ile Chp li sözde sosyalist Bektaşi devrimci belediye başkanı işbirliği yapmış imar iskan malı götürmüş. Aynı yerde TOKİ yine başka yandaşlarla iş tutuyor. Ankara'da keza Melih Chp Aygün Mhp müteahhitler fetö beraber inşaat işleri rüşvet kol geziyor haberlerde. İmar affı geldi adam tarihi binlerce yıllık mekanlara inşaat yapmış medyada tepki olmasa yıkan yok. Bu ülkede kanun, sağ sol, yaşam görüşü , din, millilik yok. Sadece para var. Biz boşuna yirtiniyoruz, düzelmez

  • Selahattin Abi23 Aralık 2019 11:22

    Ulen şu melekette bir tane düzgün adam olmaz mı? Zenginlerin alayı şaibeli siyasetçiler dersen onları çok iyi biliyoruz rant rant rant ama enflasyon tek hane 

  • Yarabbi sensin sahibimiz23 Aralık 2019 11:21

    Her yer kaçak bina ve yapı dolu. Müteahhitler açgözlü. Balkon kaçak, teras kaçak, havalandırma yok. Devlet bankasından kredi çekmek icin başvuruyorsun diyorsun ki kaçak yapı var ise ekpert belirtir di mi, evet diyorlar. Sonra kredi çıkana kadar herşey güzel. Tapuya bakıyorsun, yapı iznine, iskana, sigortaya her biri ayrı telden, ayrı m2. Ekspert bahsetmiş ama kredi gene çıkmış,raporu da çıkana kadar göstermiyorlar. Vatandaş sonra uğraşsın dursun. Sistemi eleştiriyorsun hain, fetöcü, anarşist diyorlar. Devlet kanuna uymalı, uydurmali. Bu mu Müslümanlık diyoruz ateist diyorlar. Batı ülkeleri kanun diyoruz papaz haham diyorlar. Ne diyim Allah görüyor herşeyi.

  • AHMET ÖZBİR23 Aralık 2019 11:14

    SİNAN "Ay-Gün", CHP için bugün KARA-GÜN olacak, KAMERA KONUŞACAK!..

  • Türkoğlutürk 23 Aralık 2019 12:09

    Anca ondan medet umarsınız. Tanımadığın belli

  • Nedim23 Aralık 2019 11:05

    Yalandaroğlu,  rüşveti vermediği için Sinan Aygün ü partiden atıyor. Şaşırdık mı!   Zerre kadar bunlar da yüz kızarması, utanma olmaz!  Yine pişkin pişkin  nutuk atarlar.

  • ahmet dostum23 Aralık 2019 11:01

    ne olmuş canım diğer belediyeler götürürken bir şey yoktur biraz da tabiki bizlerde götüreceğiz.

  • Miroğlu 23 Aralık 2019 13:33

    Sizler 100 yıldır bu ülkeden neler götürdünüz. Haram olsun. Hırsızlar.

  • Nedim23 Aralık 2019 12:57

    Seni de eşekler götürsün!

  • Gerçek milliyetçi. 23 Aralık 2019 10:53

    Mansur başkan ankaranın bütün pisliklerini ortaya çıkarmıştır. Bunun bedeli ödetilmek isteniyor kendine. Herkes olup bitenin, ne yapılmak istenildiğinin farkında!

  • Miroğlu 23 Aralık 2019 13:36

    Bütün pislikler derken sokağa cıkarıp attığı cocukları da kasıt etmiyorsun insaallah. CHP kendi başını yiyor. Nasıl düştüler yine bir birine. Allah büyük.

  • Okivireke Dokisirike23 Aralık 2019 10:51

    Eğer daha altı ayını doldurmayın belediye ve ekibi 25 000 000 TL rüşvet istemişler ise  iktidarda kaldıkları sürece en az 300 000000-600 000 000 TL rüşvet alma ihtimalleri yüksek matematiksel olarak.umarım Türk adaleti bunu çözer yoksa ülke yozlaşır.

  • Nedim23 Aralık 2019 10:48

    Bir kez daha pislikleri meydana çıktı!  Bir kez da bunların toplum pisliği oldukları ortaya çıktı!  İş yapmamayı ancak şov yapmayı marifet gören aşağılık zihniyetin  gerçek niyeti Türkiye yi çökertme planıdır.  Bu  Mansur beceriksizliğinden dolayı çarşafa dolanmıştır.  Öteki ise daha sinsi

  • Türkoğlutürk 23 Aralık 2019 12:11

    Karşındakini Melih sandın. Görürsün sonucu, sinanı tanımıyorsun

  • solmaz kaleli23 Aralık 2019 10:48

    sinan aygün çok namuslu ve dürüst bir insandır.söylediklerinin hepsi doğrudur.karşı tarafı da tanımıyorum fakat pek de iyi seyler söylemiyorlar haklarında .bakalım göreceğiz.

  • ali23 Aralık 2019 10:47

    VAY BENİM CHP  .li SAĞDUYULU VATANDAŞIM...VAY DAHA NE ZAMAN UYANACAĞIZ BİLMEMKİ..DEMOKRASİ..HIRSIZ...TEK...ADAM...SARAY...HEPSİ ,,HİKAYE..HER ŞEY YALAAAAAAAN

  • Türkoğlutürk 23 Aralık 2019 12:11

    Sende göreceksin ama pişman olmayacaksın.

  • ...23 Aralık 2019 10:45

    sEN KAÇK YAPILARI KİMİN BAŞKANLIK DÖNEMİNDE YAPTIN ? ne mana ve amaç ile kaçak yapıları gökdelen gibi diktin ? o kaynak para nereden geldide o kadar katı çıkabildin. biz 1 kat daire alamıyoruz millet gökdelen dikiyor. ruhsatta olmayan katları nasıl yapabildin? belediye denetimlerini nasıl atlata bildin ? kanuna aykırı kat vaesa yıkılacak tabikide. şimdi parsı pulu binaları yıkılacak diye veryansın ediyor. bana kanun nasıl işlerse sanada öyle işlemek zorunda

  • seref23 Aralık 2019 10:42

    ulan elinde ne belge varsa açıkla allahın dönekleri .... ama artık rant yok...

  • OSMAN güneş 23 Aralık 2019 10:40

    Çok kötü biriymissin iftira atma allah'tan kork melih gökçek ile elelesin CHP seni baştacı yapti hakikatten sen ne ayaksin rantçı tefeci adammisin