E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAyen Enerji iptal edilen ÇED raporu için AYM'ye başvuracak---

Ayen Enerji iptal edilen ÇED raporu için AYM'ye başvuracak

Ayen Enerji iptal edilen ÇED raporu için AYM'ye başvuracak
16 Temmuz 2019 - 19:25 borsagundem.com

Ayen Enerji Mordoğan RES projesine ilişkin, mahkemenin ÇED raporunu iptal ettiği kararın Danıştay'ın da onaylamasının ardından AYM'ye başvuru yapmaya hazırlanıyor

BORSAGUNDEM.COM

Ayen Enerji (AYEN) İzmir'de bulunan Mordoğan Rüzgar Enerji Santrali kapasite artışı projesiyle ilgili verilen 'ÇED olumlu' raporunu iptal eden mahkeme kararının Danıştay tarafından onandığını duyurdu. Konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamada, Danıştay'ın söz konusu kararının şirket avukatına bugün (16 Temmuz) itibariyle bildirildiği ve düzeltme yolu kapalı olan karara ilişkin Anayasa Mahkemesi nezdinde bireysel başvuru yoluna gidileceği ifade edildi.

Bireysel başvuru gerekçesinin, onama kararında yer alan hususların hatalı ve ilamın gerekçesiz olması gösterilirken, konunun AYM tarafından incelenerek gerçek durumun ortaya çıkmasının beklenildiği kaydedildi.

Ayen Enerji tarafından KAP'a gönderilen açıklamanın tamamı şu şekilde:

Şirketimizin İzmir ili Karaburun ilçesi Mordoğan Mahallesi mevkiinde bulunan " Mordoğan Rüzgar Enerji Santrali" Kapasite Artışı Projesi ile ilgili olarak; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nce verilen 30.11.2016 günlü, 4407 Sayılı " Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) Olumlu" kararının iptal istemiyle açılan davada İzmir 6. İdare Mahkemesi'nce verilen iptal kararı Danıştay 6. Dairesi'nin 08.05.2019 Tarih 2019/2342 E. 2019/3800 K. Sayılı kararı ile onanmıştır. Onanma kararı şirketimiz avukatına 16.07.2019 (Bugün) tarihinde tebliğ edilmiştir.

İdari Yargılama Usulü Kanunu 20/A-2-İ maddesi uyarınca karar düzeltme yolu kapalı olan bu karara karşı şirketimizce 30 gün içinde Anayasa Mahkemesi nezdinde bireysel başvuru yoluna gidilecektir.

Bireysel başvuru gerekçemiz ise onama kararında yer alan hususların hatalı ve ilamın gerekçesiz olmasıdır.

Şöyle ki; Onama ilamında kapasite artırım oranı 10,50 MWm (5 adet*2,1 MWm) olarak gösterilmiş ve buna göre karar onanmış ise de dosya gereği gibi incelense idi bu oran, şirketimizin çevre konusundaki duyarlı yaklaşımları doğrultusunda yerleşim yerlerine yakın iki türbini kaldırmak suretiyle türbin sayısının üçe indirildiği ve projenin kurulu gücünün 10,50 MWm'den 10,35 MWm'ye düşürüldüğü görülecekti. Danıştay tarafından bu husus kanaatimizce gözden kaçırılmıştır.

Kapasitenin düşürülmesinden sonra mevcut ÇED raporunun ve buna bağlı ÇED olumlu kararının gerekli tüm kriterler yönünde uygun olduğu İzmir 3. İdare Mahkemesinin 2017/1509 E. Sayılı dosyasından yaptırılan keşif ve bilirkişi incelemesi sonucu verilen Bilirkişi Kurul Raporu ile teyit edilmiş olup, bu rapor Danıştay'a sunulmuş ise de incelenmeden karar verilmiştir.

Anayasa Mahkemesi'nce itirazlarımızın incelenerek gerçek durumun ortaya çıkarılacağına ve ülkemiz için gerekli bu yatırımı hayata geçireceğimize inanıyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 26,60
En Yüksek: 26,72
En Düşük: 25,76
Değişim 3,50 %
FK: 10,07
PD / DD: 1,27
İşlem Hacmi 11.356.094
Toplam Adet: 437.613
Ağırlıklı Ort.: 25,78
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)