E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAydın'da ev sahipleri kiracıyı öldürüp üzerine beton döktü---

Aydın'da ev sahipleri kiracıyı öldürüp üzerine beton döktü

Aydın'da ev sahipleri kiracıyı öldürüp üzerine beton döktü
21 Temmuz 2022 - 09:02 borsagundem.com

Nazilli’ye bağlı Yeni Mahalle’de oturan Nesip Sürmeli, 28 Şubat 2011’de ortadan kayboldu. Sürmeli'nin bulunması için İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekip, yıllar önce işlenen cinayeti gün yüzüne çıkardı.


Aydın'da, 2011'de kaybolduktan sonra bir daha haber alınamayan Nesip Sürmeli'den (56) haber alamayan yakınları, polise kayıp ihbarında bulundu.

Yapılan çalışmalar sonucunda, 11 yıl boyunca Sürmeli’ye ait herhangi bir iz bulunamazken, yakınları ise 2 ay önce bulunması için televizyon programına katıldı. Bunun üzerine Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Cumhuriyet savcılığının talimatıyla özel bir ekip kurarak dosya ile ilgili yeniden çalışma başlattı. Ekip, telefon sinyalinden işlenen cinayeti ortaya çıkardı. Sürmeli'yi öldürenlerin ev sahipleri olduğu tespit edildi.

13 YIL ÖNCESİNİN TELEFON KAYITLARINA BAKILDI

Kurulan özel ekip, önce Sürmeli’nin yakınlarının ifadesine başvurdu. Dosya üzerinde büyük bir titizlikle hareket eden polis ekipleri, kayıp Sürmeli ile ilgili 13 yıl öncesine ait telefon kayıtlarını inceledi.

45 günlük araştırmada Sürmeli’nin kaybolduğu tarihte kullandığı cep telefonunun en son Yeni Mahalle 235 sokakta kirada oturduğu evin önünden sinyal verdiğini belirlendi.

ÖLDÜRÜP ÜZERİNE BETON DÖKMÜŞLER

Özel ekip, 7 Temmuz günü savcılık talimatıyla evin çevresinde ve içerisinde inceleme başlattı. Binanın depo ve garaj olarak kullanılan bölümündeki zeminde farklılık gören polis, beton zemini kırdı.

Yapılan çalışma sonrasında kırılan betonun içinden bir insana ait olduğu değerlendirilen kemikler çıktı. Kemik parçaları, Nesip Sürmeli’ye ait olup, olmadığının belirlenmesi için DNA tespiti yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

ERZURUM, TEKİRDAĞ VE DENİZLİ'DE EŞ ZAMANLI OPERASYONLAR

Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekip, dosya kapsamında Nazilli ile Erzurum, Tekirdağ ve Denizli’de eş zamanlı operasyonlar yaptı.

Cinayet şüphesiyle gözaltına alınan, aralarında Nesip Sürmeli’nin eski eşi G.A., çocukları Ö.S. ile U.S.’nin de bulunduğu 6 kişi, sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yapılan DNA testi sonrasında ise kemiklerin 11 yıl önce ortadan kaybolan Necip Sürmeli’ye ait olduğu saptandı.

AİLECE CİNAYET İŞLEMİŞLER

Polis, Sürmeli’nin o dönemde oturduğu evin sahibi olan ve daha sonra taşındıkları anlaşılan Atacan ailesine ulaşmak için çalışma yaptı. Yapılan araştırmada Sürmeli’nin kaybolmasından bir süre sonra ev sahibi Elif Hatice ve Emin Atacan çiftinin Almanya’ya yerleştiği, çocukları Barış Atacan’ın ise bir suçtan cezaevinde olduğu belirlendi.

Antalya Cezaevi’nde tutuklu olan Barış Atacan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifade verdi. Barış Atacan, annesi Elif Hatice Atacan ve babası Emin Atacan’la birlikte cinayeti işlediklerini ve daha sonra anne ile babasının Almanya’ya kaçtığını itiraf etti.

ALMANYA'DA GÖZALTINA ALINDILAR

Barış Atacan hakkında cinayet suçundan tutuklama kararı verilirken, Almanya’ya kaçan Emin Atacan ve Elif Hatice Atacan’ın Türkiye’ye getirilmesi için çalışma başlatıldı. Yapılan girişimler sonucunda Almanya’da gözaltına alınan Atacan çifti, Aydın’a getirildi. Mahkemeye çıkartılan çift, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gece kulübünde cinayet

 

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinin firarisi yakalandı

 

Hrant Dink cinayeti davasının hükümlüsü Ahmet İskender tutuklandı

 

Gazeteci Güngör Arslan cinayetinde yeni gelişme

 

Falyalı cinayetiyle ilgili yeni gelişme

 

Bir kripto cinayeti daha!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mk21 Temmuz 2022 14:41

    Telefon kayıtlarına neden 13 yıl sonra bakmışlar. Zamanında kayıtlara bakmak akıllarına gelmemiş mi? Demek ki önceden savsaklamışlar. Yakınları TV kanalına çıkmasalar yine bulunmayacakmış 

  • ALİ HAYDAR KIZILBÖLÜK21 Temmuz 2022 11:36

    Muhtemelen kira parası ödememiş ev sahibine zarar vermiştir ki bir sinir ile bu olay olmuş olabilir.

  • HASAN HÜSEYİN KIRMIZICAN21 Temmuz 2022 11:31

    Hayret bir şey.almanya fetöcüleri ve vatanhainlerini iade etmiyor bunları nasıl iade etmiş anlamak mümkün değil.

  • fafa21 Temmuz 2022 09:59

    Yasalarımız işlemiyor,cinayetler bundan sonra da devam edecek.Adam çıkmam da artırmam da diyor,hatta kirayı da ödemiyor.Kiracı eve zarar veriyor,ev sahibi bir şey yapamıyor.

  • ALİ KODUŞ21 Temmuz 2022 11:33

    Neden işlemiyor.Cumhur İttifakı katillere idam cezası getirelim diyor.chp karşı çıkıyor.sonra milletvekillerinin hepsi basiretsiz, bilgi donanımı olmayan, kültür seviyesi düşük, dünya dan kopuk ve okuyamanlardan, kendi mefaatlerinin peşinde olur ise bu ülkede adaletin çalışmasını şahsen ben beklemiyorum.bugünden yarımız kötü olmasın bana yeter.

  • ali21 Temmuz 2022 10:20

    tehdit ediyor değilmi .senin alin terinle aldigin evi yoyarim diyor devlette bu adamlardan yana bundan sonra kirayaev vermem bos dursun.

  • Mucise Reis : )21 Temmuz 2022 09:40

    Biz sokaktaki kedi köpeğe mama atarken, şu yaşananlar nasıl bir dünyada yaşıyor ? Nasılda kılık kıyafet ile cinayet işeyen bu zatlar kamufle etmiş kendilerini ? ...

  • HASAN HÜSEYİN KIRMIZICAN21 Temmuz 2022 11:35

    Birisi bir şey yapmak ister ise nasıl engelleyeceksin her vatandaşın başına 24 saat polis koyamazsın ki böyle bir şey imkansız.cezalar caydırıcı olmalıdır.