E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAydın: Büyükşehirler açısından tablo netleşiyor---

Aydın: Büyükşehirler açısından tablo netleşiyor

Aydın: Büyükşehirler açısından tablo netleşiyor
14 Mart 2019 - 20:19 borsagundem.com

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, "Ankara bitti zaten. İstanbul'da da Sayın İmamoğlu öne geçti, ben arayı daha da açacağını düşünüyorum. İzmir'in zaten sonucu belli. Bursa'da AK Parti geriye düştü" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aydın, 31 Mart yerel seçimine yönelik çalışmaları için geldiği Antalya'da, açıklamalarda bulundu.

Seçime az zaman kaldığını belirten Aydın, herkesin, hem yaşadığı şehre hem de ülkeye karşı sorumlulukları olduğunu ve seçimin bu bakış açısıyla değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Bu seçimde, uzun zamandır Türk siyasi hayatında yaşanmayan şeyler olduğunu belirten Aydın, "Sanki bir mahalli seçim değil de harbe giriyoruz. Böyle bir iklim, dil, üslup var. Ayrıştıran, bölüştüren, herkesi birbirine düşüren, en ağır suçlamaları insafsızca yapan, söylediklerinin doğru olmadığını kendisi bildiği halde bunu her gün tekrarlayan ve vatandaşın üzerinde eline geçirdiği devlet gücü ve kudretini bir sopa olarak kullanan bir anlayışla karşı karşıyayız. Aslında millet olarak bunu hak etmiyoruz" diye konuştu.

'PATATES, SOĞAN İTHAL EDECEĞİMİZ AKLIMA GELMEZDİ'

Son verilere göre, 1 milyon kişinin daha işsiz kaldığını kaydeden Aydın, şunları söyledi:

"Yıllar sonra nur topu gibi bir çocuğumuz oldu; tanzim satış mağazaları var. 2 kilo domates ve biber alacak, diye saatlerce kuyruklarda bekleyen, bu durumu yaşamak zorunda kalan insanlara karşı bunların 'varlık kuyruğu' olduğunu söylemek, o insanların ezilmişlik, hayat pahalılığı altındaki milyonlarca insanın o durumuyla alay etmekten başka bir şey değildir".

Saman ve sığır ithal edildiğini dile getiren Aydın, "3 gün önce patates ve soğana gümrüğü sıfırladılar. 31 Mart'a kadar bunların ithalatını serbest bıraktılar. Her şey aklıma gelirdi de patates ve soğanı dışarıdan vallahi billahi ithal edeceğimiz aklıma gelmezdi. Eskiden bir ilimizin bile üretim varlığı bütün bunları karşılıyordu. Nevşehir ve Niğde yöresi bu işi toptan çözüp halledebiliyordu. Bakınız, nereden nereye geldik" diye konuştu.

'ANKARA BİTTİ, İSTANBUL'DA İMAMOĞLU ÖNDE'

Yerel seçim için büyükşehirler açısından bakıldığında gittikçe netleşen tablo olduğunu savunan Koray Aydın, son olarak şunları dile getirdi:

''Bana göre, Ankara bitti zaten. Şimdi Ankara'nın kaybedildiğini görünce nasıl çirkin ayak oyunlarına başvurulduğunu bütün Türkiye görüyor. İstanbul'da da Sayın İmamoğlu öne geçti, ben arayı daha da açacağını düşünüyorum. Çünkü halka sempatik geldi, sevdi. 'Bu iş tuttu' demek, doğru olur. İzmir'in zaten sonucu belli. Bursa'da AK Parti geriye düştü. Zaten bu kadar feryat, figan, bağırmanın artık tehdit dili oluşturulmasının ardında bu gerçekler var. Burada da anketlerde Muhittin Böcek'in önde olduğunu biliyorum. Arkadan gelip, öne geçenlerin her zaman kazanacağını düşünürüm siyasette. Halk kabulü oluşmuş demektir. Sadece buralar değil, Türkiye'nin kilit bütün illerinde ciddi oy kaybedileceğini ve buraların kaybedileceğini düşünüyorum".

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Servergazi15 Mart 2019 04:52

    Bu millet size o sevinci tattirmayacak.Allahın izniyle Doğu ve güneydoğu da hdp Batı akdeniz marmara da Anadolu da chp ve siz Yeni Türkiye hayirli olsun.

  • Conqueror15 Mart 2019 04:04

    Koray aydın ülkücüdür bu kadar üzerine gitmeyin, Truva atımız o bizim.

  • SERAP15 Mart 2019 01:05

    SANA SONSUZ ŞÜKÜR ALLAHIM BUNLARDAN PARTİMİZİ TEMİZLEDİĞİN...KİŞİNİN KALBİ YÜZE VURURMUŞ...NE KORKUNÇ..NEYSE GÜNAHA GİRMİYEYİM  AMA SONUNUZ HÜSRAN..SONUNUZ TABELA PARTİSİ..

  • Münir15 Mart 2019 04:59

    Serap,Aydan,Alp... 5 dakika arayla yazılan yorumlar.. Yahu aktrol kardeşim. Biraz daha yaratıcı olsana. Adam ayrıca haklı. Milleti sebze kuyruklarına sokmadınız mı? Şu ülkeyi soğan ithal eder hale getirmediniz mi?

  • AYDAN15 Mart 2019 01:02

    ESKİDEN BAZEN SAYIN BAHÇELİYİ KONGREDE ELEŞTİRİRDİM BUNLAR KARŞILARINDA ADAY ÇIKARDI..MEĞER BAHÇELİ BÜYÜK DEVLET ADAMI..İMİŞ ALLAH MUHAFAZA MHP BUNLARA KALSAYMIŞ.DEMEKKİ PİSİ PASAĞI TEMİZLEMESİ GERKİYORMUŞ..OYSA BİZDE ÇOK GÖRÜYORDUK..EĞER SANA ESKİDEN  HAKKIM GEÇMİŞ SE HARAM ZIKKIM OLSUN ŞEHİTLER İÇİN BURNUNDAN FİTİL FİTİL.GELSİN..BİZİ BIRAK O ŞEHİTLERİN AHI SENİ BU DÜNYADA DELİ EDECEK.

  • alp15 Mart 2019 00:55

    vay vay...BEN BUNU KALIBINA BAKARAK BAYAĞA BİR ŞEY BİLİRDİM  BOŞ TENEKE İMİŞ  BU YAV...VAY YILLARIM VAY ANKARADA GÖRÜŞTÜK ..YANLIZ İÇİMİZDEN DEVŞİRMELERE  DİYORUM Kİ BIRAK HER ŞEYİ YEVMİ KIYAMETTE O ŞEHİTLERİN HESABINI NASIL VERECEKSİNİZ..PKK ORTAKLIĞINIZDA...NASIL İZAH EDECEKSİNİZ..BAŞKA SÖZÜM YOK..YAZIK..ÇOK YAZIK..DEMEKKİ HARAM LOKMA YEMŞİZ..İÇİMİZDEN BUNLAR ÇIKTI...AMA BİR YÖNDENDE TEMİZLENDİK.

  • pazarci15 Mart 2019 00:55

    evet tablo olmadigi kadar netlesiyor,sen ve senin gibi iki yuzlu sozde milliyetci ve TC dusmanlarinin safinda kosanlar yok olmaya mahkumdur.bu ulke kalbiyle caniyla bu vatana bagli olanrindir....

  • Ufuk14 Mart 2019 23:10

    Bu seçimden kırsalda oturanların tercihi belirleyici olur. Şehirde oturan insan rahata alıştı, durumdan memnun olmasa da kaosu kaldıracak takati pek yok. Özellikle şehirde evinde emekli maaşı ile geçinen kargaşayı göğüsleyecek imkanı sınırlı olduğundan. iktidara daha yakındır,  Köylü ise kendi besinini kendi ürettiği, kira, doğal gaz, internet, metro, otoyol, hastane, okul, güvenlik, otopark, millet bahçesi vs çok da günlük hayatını değiştirmediği için özgürce oyunu kullanır.  Köylerin mahalle yapılmasının bedeli daha yansımadı ama bazı köyler bundan şikayet etmeye başladı. Doğrusu muhalefet de bir şey vaad etmiyor, iktidar nimetlerinden yararlanamayanların oluşturduğu bir yapı olarak algıladım. Zaten iktidarın kulağını çekin diyorlar, bize oy verin hemen yeni seçim yapalım bu iktidara hesap soralım düzeni değiştirelim gibi bir söyleme cesaretleri de yok bir planları da yok, iktidara gelince duruma bakarız havasındalar. Değişim malesef rahatı yerinde olanları rahatsız eder.

  • izzet kınalı14 Mart 2019 22:55

    bu deprem hırsızının hala türk siyasetinde adının geçmesi kanıma dokunuyor.

  • Feth 145314 Mart 2019 22:51

    Eskiden silah satın alırdık Şimdi silah satıyoruz bilmeyenler olabilir

  • Bika14 Mart 2019 22:07

    Patates ithalatıyla Mısır, İran,Kazakistan çiftçisini kalkındıran siyasi iktidar seçimde oyları bu ülke seçmeninden mi alacak !

  • Hasan 14 Mart 2019 21:33

    Sözde büyük ülkücü özünde PKK li olan büyük eski abimiz ne ara PKK li oldun hemde yalancı olun ipsiz lerin safında sende uçtun bu ara ne içtin yazda bizde icelim

  • 15 temmuz14 Mart 2019 22:59

    bunları yazdıgına göre kesin15 temmuz gecesi çorba da kepçe karıştırıp insanlara kase kase çorba  dağıtanlardanmısın ? 

  • aakoc14 Mart 2019 21:02

    Secimden sonra tüm dagılacaksınız...simdi at bakalım...

  • KILIÇ14 Mart 2019 20:57

     YALOVA DEPREMİNDEKİ O PARARIN HESABINI NASIL VERECEKSİN MİLLET CAN DERDİNE DÜŞMÜŞDÜ .ÖBÜR DÜNYA DA VAR.ZATEN BU SEÇİM İYİ PARTİNİNDE SONU OLABİLİR HER SEÇİMDE AYNI NAKARATLAR AMA KİMSE DERS ALMIYOR BU MİLLET ERDOGANI BAGRINA BASMIŞ SEN KALKIP HİKAYE OKUYORSUN.

  • tirol de tirol14 Mart 2019 22:09

    Bağrina mi basmiş!!!!!!! Hadi ordan ak tirol....maaşiniz kesilecek

  • Cengiz Kafkas14 Mart 2019 20:42

    AKP. ve yalancı ve yandaşı MHP olduğu sürece insanlarmız ekmek kuyruğunu da görecektir.Şaşmayalım.T.C. Döneminde ilk kez soğan-patates kuyruğuna tanık oluyoruz.Tüm bunlar beceriksiz ve ehil olmayan AKP-MHPnin bileşkesinden kaynaklanmaktadır.Yazıklar olsun,iktidarı elinde tutanlara.

  • trump14 Mart 2019 20:39

    İstanbul tamammı?Sizin anket şirketi hangisi?Müneccimnarmı?Palavracı İP.