E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAyasofya'nın statüsüyle ilgili UNESCO'dan açıklama---

Ayasofya'nın statüsüyle ilgili UNESCO'dan açıklama

Ayasofya'nın statüsüyle ilgili UNESCO'dan açıklama
26 Mart 2019 - 20:43 borsagundem.com

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Ayasofya’nın statüsünün değiştirilmesi kararının, örgütün ilgili komitesine sunulması ve bir toplantıda onaylanması gerektiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ayasofya'nın statüsünün müze yerine cami olarak değiştirilebileceğine ilişkin açıklamasının ardından, UNESCO'dan konuyla ilgili bir değerlendirme yapıldı.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ufuk27 Mart 2019 04:20

    Batı ile ipleri koparma zamanı gelince cami yapılır, tersden okursak cami yapılmış ise batı ile ipler kopmış demektir. Baştan müze yapılmaması lazımdı. Ne zaman borç almayız ama borç verriz o zaman bu işler sorun olmaz. İstanbul'a çok turist geliyor, turistik mekan olması maddi açıdan daha faydalı. İnanç olarak bakacak isek cami olması daha faydalı.  Cumhurbaşkanı siz Sultan Ahmet'i doldurun ondan sonrası kolay demişti. Siyasetçi duruma bakar hangisi karlı ise o yönde karar alır bence.

  • Afyonlu26 Mart 2019 23:22

    Ayasofya yı niye müzeye çevirdiler? Madem düşmanı yenip ülkeden attın; niye gevurun istediği oldu? Bunu kimse sorgulamıyor herhalde!

  • O delireis27 Mart 2019 08:58

    Biz bu ülkenin sahibi değilde bu ülkede kiraciymişizgibi düşünüyor siyasetçiler siyasetçiler de batı hayranlığı olduğu sürece biz değerlerimize asla sahip cıkamayız önce bize Osmanlı ruhunu taşıyan siyasiler lazım.

  • bence.26 Mart 2019 23:02

    şuan ayasofya yaşan canlı mirazdır. Sadece bizler için değil, dünyada eşi benzeri olmayan bir miras. Bu hali ile korumak, geçmişten günümüze taşımak insanlık adına büyük görevdir.İbadet mekanlarımız yeterlidir.O bakımdan bu doğal hali ile kalması, geçmişde olup bitenleri günümüze getirmesi yansıtması ve bu hali ile ilgi çekmesi yeterlidir. Aynı şeyleri şuan osmanlı eserlerine yabancılar yapsa, bizim yaşadıklarımızı ...biz yaparsakda onların yaşadıklarını anlarız.

  • emre2326 Mart 2019 22:28

    O zaman meşaleler yakılsın ayasofya açılsın

  • Muzaffer Altınok26 Mart 2019 22:27

    Mabet zaten camiye çevrilmiş yani normalde cami asırlarca Müslümanlar tarafından camiii olarak kullanılmış namaz kılınmış fakat üzülerek belirteyim yabancılar tarafından  gözlü bir mabet , yabancılar haset ediyorlar , hayallerinde tekrar ayasofyayı , istanbulu ele geçirmek gibi düşmanca fikirleri olanlar var.Kısaca faydasından çok zararı var gibi ama aslında bir tarihi eser olarak düşünülmeli ama camii olarak kullanılabilirmi ??? Bilemem ama aslında belki halka açık kullanılması tehlikeli olabilir yani depreme dayanıklılığı açısından belkide en iyisi binayı yıkıp büyük yeni bir cami yapmak daha mantıklı olur.

  • mehmet yılmaz26 Mart 2019 22:00

    yürü git YIKTIRDIĞINIZ binlerce TÜRK VE İSLAM TERİHİ ESERLERİNİ ortaya çıkarın palyoça sürüleri.

  • Vatanım26 Mart 2019 21:56

    Hadi ordan be ibadetimize demi karışacaksınız haddinizi aşıyorsunuz siz kendi işinize bakın biz size karışıyormuyuz

  • Bozkurt26 Mart 2019 21:51

    Sen kimsin de sana soracağız.

  • Ofli26 Mart 2019 21:09

    Sizemi soracaz