E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvusturya'dan Türkiye'ye yardım çağrısı---

Avusturya'dan Türkiye'ye yardım çağrısı

Avusturya'dan Türkiye'ye yardım çağrısı
19 Eylül 2015 - 00:30 borsagundem.com

Avusturya Başbakanı Faymann, Türkiye ve Ürdün gibi sığınmacı ağırlayan ülkelere acil yardım çağrısı yaptı

Avusturya Başbakanı Werner Faymann, Fransa Başbakanı Manuel Valls, İsveç Başbakanı Stefan Löfven, Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ve Viyana Eyalet Başkanı Michael Haupl, Viyana'da düzenlenen çalışma toplantısında bir araya geldi.

Başbakanlık binasında yaklaşık 2 saat süren toplantıda, Avrupa'daki sığınmacı krizi ele alındı.

Faymann, toplantı sonrasında yaptığı konuşmada, sığınmacı sorunun çözümü için Suriye'nin çevresindeki Türkiye ve Ürdün gibi sığınmacı ağırlayan ülkelere yardım yapılması çağrısında bulundu.

Gıda, barınma, eğitim ve tıbbi bakım için 5 milyar avroluk acil yardım paketi hazırlanmasını isteyen Faymann, bu yardımların ABD, AB ve Körfez ülkelerince finanse edilmesi gerektiğini söyledi.

Faymann, sığınmacı yükünün Almanya, Avusturya, İsveç ve Fransa gibi ülkelerin omzuna yüklenmesinin kabul edilemeyeceğini belirterek, AB'de sığınmacıların adil dağılması gerektiğini kaydetti.

Schulz ise Avrupa'nın dayanışma ve şefkate dayanan bir değerler topluluğu olduğunu dile getirdi. Sığınmacıların adil dağılımını öngören kota sistemine ihtiyaç bulunduğunu anlatan Schulz, en kısa sürede sorunun çözülmesini umduğunu vurguladı. 

Tüm AB üyesi ülkeleri sığınmacı krizinin çözümünde sorumluluk almaya davet eden Schulz, ayrıca sığınmacıların ülkelere dağılımının milli gelire göre yapılacağını aktardı.

Almanya, Fransa, Avusturya ve İsveç gibi ülkeler, sığınmacı sorunun çözümü için AB üyesi ülkelere zorunlu kota getirilmesini savunuyor. Macaristan, Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Polonya gibi ülkeler ise kota sistemine karşı çıkıyor.

Macaristan'ın Sırbistan sınırını kapamasının ardından sığınmacılar, Hırvatistan ve Slovenya güzergahına yönelmişti. Önceki gün Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşen Faymann, dün Hırvatistan ve Slovenyalı mevkidaşlarıyla bir araya gelmişti.

Öte yandan, Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, yaptığı açıklamada "Türkiye, sığınmacı kriziyle başa çıkabilecek önemli bir ülke" ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatansever19 Eylül 2015 01:35

    Edirne kapisini komple acin gitsinler ,gidene niye tutuyorsunuz ki

  • Mülteci Ülkesi Olduk19 Eylül 2015 00:42

    Avrupa ülkeleri bizimle dalga mı geçiyor? Parasını verelim bu rezilliği siz çekin diyorlar! Ülkeyi bu hale düşürenler utansın!!