E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvusturya'da Türklerden yeni parti---

Avusturya'da Türklerden yeni parti

Avusturya'da Türklerden yeni parti
05 Haziran 2019 - 17:41 borsagundem.com

Ülkede Türk kökenli Avusturyalıların faaliyet gösterdiği üç siyasi oluşumun birleşmesiyle, SÖZ adlı yeni parti kuruldu.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen basın toplantısıyla Soziales Österreichs  der Zukunft (SÖZ) (Geleceğin Sosyal Avusturyası) adı verilen parti tanıtıldı.

Avusturya’da Türk kökenli Avusturyalıların faaliyet gösterdiği  Gemeinsam für Wien (Viyana için Birlik), Neue Bewegung für Österreich Wien  (Avusturya için Yeni Hareket Viyana) ve Bewegung Mehr Österreich (Güçlü Avusturya  Hareketi) oluşumlarının birleşmesiyle oluşan SÖZ Partisi, ülkede siyasetin  merkezine taşınan yıkıcı aşırı sağ söylemle mücadele başta olmak üzere mevcut  siyasi partilerde temsil edilmediği düşünülen çeşitli sosyal sınıflara ait  grupların sesi olmayı hedefliyor. 

SÖZ Partisi Genel Başkanı Hakan Gördü, partinin kuruluş süreci ve  hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hakan Gördü, partinin ülkede çeşitli alanlarda faaliyet gösteren  "ilerici siyasi oluşumların" bir araya gelmesiyle kurulduğunu belirterek,  hedeflerinin öncelikli olarak 2020’de yapılacak Viyana Belediyesi seçimlerine  katılmak olduğunu ancak ulusal çapta yapılacak seçimlere de katılmayı  planladıklarını dile getirdi.

Aşırı sağla mücadele vurgusu

Partinin aşırıcılıkla mücadele başta olmak üzere ülkenin temel  sorunlarına yapıcı çözümler bulmak için kurulduğunu ifade eden Gördü, "Aşırı sağ  unsurlar karşıtı bir çalışma ortaya koyacağız. Avusturya’da aşırı sağcı  politikalar yalnız bilinen siyasi partiler tarafından değil, diğer siyasi parti  ve yapılar tarafından da güdülüyor. Bununla beraber sosyal demokrat değerlerin  siyasi gündemden silindiğini gözlemliyoruz. Bu durum siyasi arenada bir boşluğa  yol açtı. Siyaseten temsil edilme beklentisi içinde olan birçok kişi ya da grup  ne yazık ki gerektiği şekilde temsil edilmiyor. Bu nedenle temsil edilmeyen  grupları temsil etmek amacıyla yapıcı bir siyasi hareket olarak bu yola çıktık."  şeklinde konuştu.

Gördü, partinin yalnız azınlıklar ya da göçmenlerin sorunları  doğrultusunda değil ülkede göz ardı edilmiş, problemleri ana akım partiler  tarafından ciddi şekilde dillendirilmeyen sosyal sınıfların da sorun ve  beklentilerine çözümler bulmayı hedeflediklerini söyledi.

Avusturya siyasi yaşamını daha olumlu bir zemine taşımak için  çalışacaklarının altını çizen Gördü, özellikle toplumun çoğunluğu ile azınlıklar  arasındaki sinerjiyi güçlendirecek, dış etkenlerden uzak, burada yaşamını  sürdüren insanların perspektifi doğrultusunda kalıcı bir siyasi oluşum olmak  istediklerini anlattı.

Gördü, çeşitli medya kuruluşlarının partilerini bilinçli bir şekilde  "göçmen partisi" olarak nitelendirdiğine dikkati çekerek, "Biz göçmen partisi  değiliz. Ben ve arkadaşlarım göçmen değiliz. Bizler burada doğduk ve  Avusturyalıyız. Böyle bir yakıştırmayı neden yaptıklarını anlamlandıramıyorum" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)