E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvustralya'ya 830 milyon dolar ceza ---

Avustralya'ya 830 milyon dolar ceza

Avustralya'ya 830 milyon dolar ceza
11 Haziran 2022 - 10:07 borsagundem.com

Avustralya hükümeti, Morrison hükümetinin Fransız saldırı sınıfı denizaltı projesini iptal etme konusundaki tartışmalı kararı üzerine Naval Group şirketine 830 milyon Avustralya doları ödeyecek.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, bugün yaptığı açıklamada, bu anlaşmanın iptal edilen 90 milyar dolarlık projeye bir sınır çizeceğini duyurdu.

Albanese, projenin Eski Morrison hükümeti tarafından ele alınma şeklinin "Avustralya ile Fransa arasındaki ilişkilerde büyük gerginliğe neden olduğunu" söyledi.

Anlaşma, federal seçimden sadece üç hafta sonra yeni İşçi Partisi hükümeti tarafından yapıldı.

ABD, İngiltere ve Avustralya liderleri, AUKUS adı altında yeni bir güvenlik iş birliği kurulduğunu ve bu kapsamda ABD ile İngiltere'nin Avustralya ile nükleer enerjili denizaltı teknolojisini paylaşacağını duyurmuştu.

Anlaşmaya taraf üç ülkenin isimlerinin İngilizcedeki kısaltmasından oluşan "AUKUS" adlı yeni ortaklık anlaşması, aynı zamanda, Avustralya hükümetinin Fransız firmasıyla 2016 yılında imzaladığı ve 12 denizaltı yapılmasını öngören toplam 90 milyar dolarlık Fransız denizaltı projesinin sonunu da getirmişti.

Avustralya'nın Adelaide kentinde yapılması planlanan projenin sona ermesine tepki gösteren Fransız Naval Grubu, Avustralya hükümetinin projeyi rafa kaldırmasıyla hayal kırıklığına uğradığını bildirmişti.
(The Guardian)

Avustralya ve Yeni Zelanda'dan Çin'e karşı işbirliği

Avustralya'da 'Ani Ölüm Sendromu': 40 yaş altına çağrı!

Endonezya ve Avustralya'dan ikili iş birliğini güçlendirme kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)