E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvustralya'dan Fed'e destek geldi---

Avustralya'dan Fed'e destek geldi

Avustralya'dan Fed'e destek geldi
14 Şubat 2014 - 07:01 borsagundem.com

Avustralya Hazine Bakaknı Hockey, morfinin sonlandırılması gerektiğini söyleyerek, Fed'in tahvil alımlarını azaltımına destek verdi

Avustralya Hazine Bakanı Joe Hockey, dünyanın Fed'in tahvil alımlarını azaltımına ayak uydurması gerektiğini söyleyerek, ABD'nin piyasalarda çalkantılara neden olan ve bazı gelişen piyasa ekonomilerinin acil tedbirler almasına neden olan tahvil alımlarını azaltımına destek verdi.

Bunun öngörülmeyen bir gelişme olmadığını dile getiren Hockey, "Dünya artık her gün morfinle yaşayamaz. Er ya da geç bunu bırakmamız lazım ve azaltım da bununla ilgili" dedi.

Fed'in aylık tahvil alımlarının miktarını indirme kararının ardından yatırımcıların gelişen piyasaların para birimi, hisse ve tahvillerinde satışa geçmesinin ardından Türkiye ve Güney Afrika gibi ülkelerdeki politika yapıcılar, acil durum adımları attılar. 22-23 Şubat'ta yapılacak G-20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankacıları toplantısını ağırlamaya hazırlanan Avustralya'nın Hazine Bakanı, Fed'in teşvikleri azaltmaya hakkı olduğunu savundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)