E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvustralya'da gizemli kurbağa ölümleri---

Avustralya'da gizemli kurbağa ölümleri

Avustralya'da gizemli kurbağa ölümleri
13 Haziran 2022 - 14:50 borsagundem.com

Avustralya'da, henüz belirlenemeyen sebeplerden geniş çaplı kurbağa ölümleri yaşanıyor. Uzmanlar ise sebebi bulunana dek dikkatli olunması konusunda uyardı.

Avustralya'da Sydney'deki Yeni Güney Galler Üniversitesi'nden biyolog Jodi Rowley, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Geçen kış ülke genelinde binlerce ölen ve can çekişen kurbağa bulundu. Son birkaç haftadır, havalar serinledikçe benzer duyumlar almaya başladık" ifadelerini kullandı.

Araştırmacılar durumun nedeninin daha iyi anlayabilmek için vatandaşlardan gördükleri hasta veya ölü kurbağaları Avustralya Müzesi'ne götürmelerini istedi.

Hasta, yaşlı ya da yaralı kurbağaların havaların soğumasıyla ölme risklerinin artması normal bir durum olsa da bu ölümlerin geçen yıl haziran ve temmuzun sonunda görülmeye başlanmış olması bilim insanlarını endişelendiriyor. Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre uzmanlar kurbağa popülasyonundaki bu azalmanın tüm ekosistemi etkileyebilecek ciddi sonuçları doğurabileceği uyarısı yapıyor.

Ölü bulunan kurbağaların çoğu yeşil ağaç kurbağası, uzmanlar insan yerleşimlerinde en çok dolaşan türler bunlar olduğu için ölü sayısının da en çok onlardan çıktığı görüşünde.

Bilim insanlarının bir diğer tahmini de ölümlere amfibilerde görülen kitrid mantarının yol açtığı yönünde.

Kurbağalıdere'de su samuru

 

Su altı güvenliği polis kurbağa adamlara emanet

 

Kurbağalıdere Köprüsü yenilenecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)