E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvustralya Merkez Bankası faiz değiştirmedi---

Avustralya Merkez Bankası faiz değiştirmedi

Avustralya Merkez Bankası faiz değiştirmedi
07 Mayıs 2019 - 09:08 borsagundem.com

Avustralya Merkez Bankası gösterge faizini değişitirmeden yüzde 1,5'da tuttu

Avustralya Merkez Bankası (RBA) Başkanı Philip Lowe, seçimlere iki haftadan az bir süre kala, kendisini siyasi siperin gerisinde tutmaya devam ederek, gösterge faizi değiştirmedi.

Lowe gösterge faizi değiştirmeyerek, göreve geldiği Eylül 2016'daki seviyesi olan yüzde 1.50'de tuttu. Ekonomistler ve para piyasalarının tahminleri, karar konusunda neredeyse yarı yarıya bölünmüş durumdaydı. Bu, Başkan Lowe'ın bir ayarlama ihtimalin olduğu ilk toplantıydı. Zir ilk çeyrekteki zayıf enflasyonun ardından, ekonomistler faiz indirimi yapılması tarafına yönlenmişlerdi.

Lowe, karar sonrası yaptığı açıklamada, "Kurul, ekonomide halen atıl kapasite olduğununu ve işgücü piyasasında daha da iyileşmenin muhtemelen enflasyonun hedef ile uyumlu olmasını gerektirdiğini düşünüyor," dedi ve "Bu değerlendirme ile birlikte, kurul gelecekteki toplantılarda işgücü piyasasındaki gelişmeleri yakından izleyecek" şeklinde görüş bildirdi.

Avustralya Merkez Bankası, sivri uçlu bir kampanyaya girmekten kaçınmak için artan gevşeme baskısına direnç gösteriyordu. Lowe'ın selefi seçimden önce harekete geçmeye hazırlanırken ve böylelikle bankanın bağımsızlığını tekrar güçlendirirmeyi amaçlarken, Lowe zayıflayan ekonomi konusunda muhalefete cephane vermemeyi ya da hükümete seçmenlerin cebinde daha fazla para tutmasına destek sağlayarak hükümete destek vermeyi tercih etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)