E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvustralya doları kıymete bindi---

Avustralya doları kıymete bindi

Avustralya doları kıymete bindi
21 Kasım 2013 - 07:25 borsagundem.com

Uluslararası Para Fonu (IMF), Avustralya dolarının değerinin yüzde 10 üzerinde fiyatlandığını söyledi

Avustralya'da maden yatırımlarındaki yavaşlama ve yerel para biriminin değerinin yüzde 10 üzerinde fiyatlanmasının, ülkenin büyümesi üzerinde baskı oluşturduğuna dikkat çeken Uluslararası Para Fonu (IMF),  Avustralya merkez bankasının, gevşet para politikasını devam ettirmesi gerektiğini söyledi.

IMF'nin ülke ekonomisini değerlendirmesinin ardından yaptığı ön açıklamada, "Büyümenin yumuşak tarafa yakın olmasıyla birlikte, reel kur hâlen olması gerektiğinden daha değerli ve maden dışı sektörü üzerinde baskı oluşturuyor. Enflasyon hedef aralığında. Para politikasının genişlemeci olarak kalması  gerekli" dedi.

Avustralya Merkez Bankası'nın 2011'in sonlarından bu yana faizi 225 baz puan indirerek çok fazla şey yaptığını, acnak para birimindeki değer kaybını sağlayamayacağini söyleyen IMF'nin Asya Pasifik Bölümü görev müdürü Brian Aitken, "Gösterge faiz yüzde 2.5 ile rekor düşük seviyede olmasıyla, RBA büyüme görünümü kötülerse hâlâ harekete geçecek alana sahip" değerlendirmesinde bulundu.

Avustralyalı politika yapıcılar, imalat gibi sektörleri baskılayan yüksek para birimini, artan konut fiyatlarına karşı dengeliyor. Avustralya merkez bankası başkanı Glenn Stevens ve ekibi, faiz indirimlerinin işe yaradığına birçok kanıt olduğunu söyledi ancak "rahatsız edici seviyede yüksek" olan para birimiyle mücadele eden ekonomide büyümeyi desteklemek için politikanın gevşetilmesi seçeneğini masada tutacağını da belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)