E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvşar Sungurlu Takasbank Genel Müdürü oldu---

Avşar Sungurlu Takasbank Genel Müdürü oldu

Avşar Sungurlu Takasbank Genel Müdürü oldu
30 Mart 2021 - 13:40 borsagundem.com

Takasbank’ın 26. Genel Kurulu gerçekleşti. Avşar Sungurlu Takasbank’ın yeni genel Müdürü olarak atandı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul’un genel kurulunun ardından iştiraki Takasbank’ın 26. Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Avşar Sungurlu Takasbank Genel Müdürü olarak atandı. Takasbank Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Elibol bir süredir vekaleten Genel Müdür olarak görev yapıyordu.

Avşar Sungurlu kimdir?

1968 yılında Gümüşhane’de doğan Avşar Sungurlu, liseyi Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Havacılık Mühendisliği’nden mezun olan Sungurlu, aynı bölümde 1993 yılında yüksek lisans derecesini aldı. 1995 yılında New York’ta Long Island Üniversitesi’nde İş İdaresi yüksek lisans eğitimini tamamlayan Sungurlu, bir süre Tusaş Havacılık ve Uzay Sanayii’nde (TAI) tasarım mühendisi olarak çalıştıktan sonra, 1997 yılında Inter Yatırım’da araştırma uzmanı olarak finans sektöründeki kariyerine başladı. Geçtiğimiz 20 yıl içerisinde, sektörün birçok alanında analist, kurumsal finansman uzmanı, araştırma bölümü müdürü, fon yöneticisi, portföy yönetim müdürü ve üst düzey yönetici olarak çalıştı. Bu süre zarfında, aralarında dünyada türünün ilk örneği olan ve Dow Jones Indexes ile işbirliği sonucu kurulan borsa yatırım fonu ve Katılım Endeksi’nin de bulunduğu, birçok yatırım fonu ve diğer finansal ürünlerin tasarımı, kurulumu ve operasyonlarını yürüttü. Girişim sermayesi yatırımları ile ilgili yatırımcılara danışmanlık verdi. Şirketin mali, hedef ve stratejilerini yönetim kuruluna raporladı. Albaraka Portföy Yönetimi A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Avşar Sungurlu Albaraka girişim projesi Albaraka Garaj mentor grubu üyesi, girişim projelerinin değerlendirilmesi ve seçimi sürecinde görev aldı. 30 Mart 2021 itibarıyla Takasbank Genel Müdürü olarak atandı.

Gökhan Elibol Kimdir?

1983 Erzincan doğumlu olan Gökhan Elibol, Maliye Bakanlığı bünyesinde Vergi Müfettişi olarak iş hayatına başlayan Elibol, kariyerine BDDK bünyesinde Bankalar Yeminli Murakıbı olarak devam etti. BDDK bünyesinde geçen 10 yıllık görev süresince başta büyük ölçekli mevduat bankaları olmak üzere, mevduat, katılım ve yatırım bankalarında ve birçok finansal kuruluşta risk yönetimi, mali bünye ve finans denetimlerinde bulundu, yurtiçi ve yurtdışı birçok organizasyonda Kurumunu temsil etmiş ve mevzuat düzenlemelerinin içerisinde aktif olarak yer almıştır. 2016 yılından bu yana Takas İstanbul bünyesinde piyasalar ve operasyondan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)