E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa’ya hem yatırım hem yapısal reform lazım---

Avrupa’ya hem yatırım hem yapısal reform lazım

Avrupa’ya hem yatırım hem yapısal reform lazım
19 Kasım 2014 - 15:28 borsagundem.com

Avrupa Komisyonu başkan yardımcısı Jyrki Katainen, Avrupa’da hem yatırım hem de yapısal reform yapılması gerektiğini belirtti

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa Komisyonu’ndan yapılan açıklamada 300 milyar euroluk yatırım yapılacağı ancak yapısal reformların mutlaka yapılması gerektiği belirtildi.

Avrupa Komisyonu iş yaratmak, büyümeyi desteklemek ve rekabetçiliği sağlamak üzere önümüzdeki üç yıl 300 milyar euro harcayacak.

CNBC’ye röportaj veren Avrupa Komisyonu başkan yardımcısı Jyrki Katainen, Avrupa’da ekonomik kuvvetlenme için yatırım desteği yapılması gerektiğini ancak yatırımların parasal genişleme olarak görülmemesi gerektiğini belirtti.

Reuters’a göre Avrupa Komisyonu’nun yatırım bütçesinin bütününü harcanması durumunda önümüzdeki üç yıl Avrupa ekonomisinin büyümesine ortalama yüzde 0,7 ek destek sağlanmış olacak.

Katainen, CNBC’ye yaptığı açıklamada yatırım programının bütçe dengelerinin gevşemesine sebep olmaması gerektiğini, birliğe üye ülkeler olarak bazı kuralları kabul ettiklerini ve komisyonun büyük ya da küçük ülkelere ayrı yaklaşımlar geliştiremeyeceğini belirtti.

Yapısal reformlara olan ihitiyacın altının sürekli çizilmesi gerektiğini belirten  Katainen, Avrupa’da yatırımların artmamasının ve büyümede hedeflerinin tutturulamamasının rekabetçi yapının kaybedilmesi olduğunu vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)