E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa'nın yeni korkusu deflasyon---

Avrupa'nın yeni korkusu deflasyon

Avrupa'nın yeni korkusu deflasyon
31 Ocak 2014 - 16:11 borsagundem.com

Euro Bölgesi'nde enflasyonun beklentilerin üzerinde düşmesi ve işsizliğin yüzde 12'de takılıp kalması deflasyon korkularını yeniden ateşledi

Avrupa'da deflasyon korkusu geri geldi.

Euro Bölgesi'nde Ocak ayı enflasyonu beklentilerin üzerinde düşüş kaydederek yüzde 0,7 olarak gerçekleşti. Beklenti enflasyonun yüzde 0,9 olması yönündeydi. Enflasyon Aralık ayındaysa yüzde 0,8 düzeyindeydi.

Düşen enflasyona karşılık bölgede işsizlik oranları ise hiçbir gerileme kaydetmedi. Euro Bölgesi'nde enflasyon üç aydır yüzde 12'de bulunuyor. Bölgede işsizlik Eylül'de yüzde 12,1 ile rekor kırmıştı.

AMB'NİN MÜDAHALETE ETTİĞİ SEVİYEYE DÖNDÜ

Enflasyon en son Ekim ayında yüzde 0,7'ye gerilemiş ve Avrupa Merkez Bankası'nı (AMB) faiz oranların yüzde 0,5'ten yüzde 0,25'e indirmeye zorlamıştı.

'DRAGHI'NİN ÜSTÜNDEKİ BASKI ARTIYOR'

Capital Economics Baş Avrupa Ekonomisti Jonathan Loynes, yayımladığı değerlendirme notunda, "Güçlü Euro'nun deflasyon riskini artırmasıyla birlikte AMB Başkanı Mario Draghi'nin güvercin tavrını yeni müdahalelerle desteklemesi yönündeki baskı artıyor" dedi.

'FAİZLER YÜZDE 0,1'E İNEBİLİR'

IHS Global Insight'ta Avrupa Ekonomisti olan Howard Archer ise bankanın faizi yüzde 0,10-,015 bandına çekebileceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • T.C VATANDAŞI31 Ocak 2014 16:20

    sayın başbakanımız sonuna kadar haklı görünüyor.endeks az bir şey toparlanayım diyor tak dolar paritesi yukarıya gün içinde kaç kez oldu bu..ülkemin temeli ile oynayanlara sesleniyorum .