E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa'nın ilk Kovid-19 hastası bulundu mu?---

Avrupa'nın ilk Kovid-19 hastası bulundu mu?

Avrupa'nın ilk Kovid-19 hastası bulundu mu?
09 Mayıs 2020 - 17:06 borsagundem.com

Fransa'daki ilk Kovid-19 vakası olduğu tahmin edilen kişinin, Avrupa'da da salgının yayılmasına neden olan 'sıfır numaralı hasta' olabileceği düşünülüyor.

Korona virüsün ilk kez Çin sınırlarını aşıp Avrupa'ya ocak ayında yayıldığı rapor edilmişti. Oysa, Fransız doktorlar, aralık ayında tedavi gören bir kişide Kovid-19 tespit edildiğini açıkladı.

Başkent Paris'teki bir hastanenin doktorları, 2 Aralık ila 16 Ocak tarihlerinde zatürre tedavisi gören 14 hastadan alınan numuneler üzerinde tekrar testler yaptı. Bu kez incelemeler arasında, o dönem yapılamayan Kovid-19 testi de vardı.

Sonuçlara göre Amirouche Hammar adlı 43 yaşındaki hasta o dönemde Kovid-19 pozitifti. Hastalık semptomları da Çin'de rapor edilen belirtilerle birebir uyuşuyordu.

Tüm incelemeler Kovid-19'u gösterdi

Aralık ayında yoğun öksürük, aşırı yorgunluk ve yüksek ateş şikayetleri ile Avicenne Hastanesine başvuran Hammar'ın bilgisayarlı tomografi (BT) sonuçları da yeniden incelendi. BT görüntülerinin de Kovid-19 hastası kişilerin akciğerlerinin görüntüsü ile uyuştuğu görüldü. International Journal of Microbial Agents adlı dergide araştırmanın raporunu yayınlayan uzmanlar, BT görüntülerinin, numunelerin sonradan kontamine olma ihtimalini de ortadan kaldırdığını ifade etti.

Balıkçılıkla uğraşan Hammar'ın virüsün nasıl kaptığı ise halen bir muamma. En son ailesi ile ağustos ayında memleketi Cezayir'den Fransa'ya dönerken uçağa bindiği bilinen Hammar yakın geçmişte seyahat etmediğini söylüyor. Eşinin havaalanı yakınlarında, müşteriler arasında yurt dışından gelen yolcuların da olduğu bir süpermarkette çalışması kaynağın burası olabileceği ihtimalini doğurdu.

"Avrupa'da ilk tespitten önce çok sayıda kişi hastalığa yakalanmış olabilir"

Çalışmayı yürüten Professor Yves Cohen ve ekibine göre Avrupa'da resmi olarak ilk vakanın açıklanmasından önce de Kovid-19 hastalığına yakalanmış kişilerin olması kuvvetle muhtemel. Ekip Hammar'ın Avrupa'daki ilk Kovid-19 vakası olabileceğini de söyledi.

Bazı uzmanlarsa araştırma sonucunun 'enteresan' ancak 'kati olmadığı' görüşünde.

Tıp dünyası virüsün yayılma evrelerini ve salgını daha iyi anlayabilmek için geçmiş hastaların numuneleri üzerinde geriye dönük incelemeler yürütüyor.

Beşiktaş'ta korona virüs şoku

Almanya'da camiler ibadete açıldı

ABD’de 11 gizli servis çalışanında koronavirüs tespit edildi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)