E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa’nın bir numaralı borsası kayıplarını sıfırladı---

Avrupa’nın bir numaralı borsası kayıplarını sıfırladı

Avrupa’nın bir numaralı borsası kayıplarını sıfırladı
24 Nisan 2020 - 09:53 borsagundem.com

Sağlık sektörü ağırlıklı Danimarka borsası 2020’deki kayıplarını sıfırladı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Danimarka’nın OMX Copenhagen 25 Endeksi geçtiğimiz günkü kazanımlarla birlikte yılbaşındaki seviyesinin %2 üzerine çıktı.

Endeksin yarısının korona virüsün etkisiyle prim yapan ilaç şirketlerinden oluşması etkili oldu. Böylece OMX Copenhagen 25 diğer Avrupa endekslerinden pozitif ayrışmış oldu. Onu yılbaşındaki seviyesinden %9 düşen İsviçre borsası izledi. Pan-Avrupa göstege endeksi Stoxx Europe 600 ise Mart ayındaki dip seviyelerden toparlanma gösterse de yılbaşındaki seviyesinden oldukça uzakta.

Danimarka borsasındaki artışı, çok uluslu ilaç şirketi olan Novo Nordisk yılbaşındaki seviyesinden %40 primlenerek sırtladı.

Danimarka’da okullar açılırken küçük işletmelerin çalışmasına izin veriliyor. Ülke bu hafta içerisinde günlük test sayısını önemli ölçüde artıracağını açıkladı.

Saxo Bank’ın Baş Borsa Stratejisti Peter Garnry, Danimarka’nın sağlık sektörüne ve yenilenebilir enerjiye yatırım yaparak iyi bir iş çıkardığı yorumunu yaptı.

Sağlık sektöründen sonra Danimarka borsasını taşıyan bir diğer sektör ise yenilebilir enerji oldu. Enerji şirketi Ørsted, Avrupa’daki diğer enerji şirketlerine göre çok daha iyi durumda.

Garnry, OMX Copenhagen 25 Endeksi’ndeki fiyatlandırmaların çok pahalı olduğunu söylerken önümüzdeki bir sene içerisinde Danimarka endekslerinden sabit getiri beklediklerini iletti.

ABD vadeli endeksleri bir miktar geriledi

Petrol fiyatlarındaki son gelişmeler

Hedge fonlar küçüldü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)