E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizAvrupa'nın beceriksizliği---

Avrupa'nın beceriksizliği

Avrupa'nın beceriksizliği
08 Şubat 2019 - 09:34 borsagundem.com

Alnus Yatırım tarafından hazırlanan piyasa analizi...

''Avrupa içinde ekonomik gidişat iyi sinyaller vermiyor. IMF, 21 Ocak 2019 raporunda 3 ay önceki raporuna göre değişikliğe gitmiş ve Euro Bölgesinin % 1.9 yerine % 1.6 büyüceğini açıklarken 2019 büyümesi için Almanya için tahminini % 1.9'dan % 1.3'e, İtalya için tahminini % 1.0'den % 0.6'ya indirmişti. Dün de Avrupa Komisyonu Euro bölgesi için büyüme tahminini % 1.9'dan % 1.3'e çekti. Komisyon 2019 için büyüme tahminlerini Fransa'da % 1.3'e, Almanya'da % 1.1'e, İtalya'da % 0.2'ye indirdi.

Ekonomi bozulunca siyaset de bozuluyor. Fransa'da hükümet, sarı yelekliler için iyileştirme planları hazırlarken (hatta 'Büyük Müzakere' sürecini referandumla sonlandırmak istiyor) diğer ülkelerden göstericilere destek geliyor. Özellikle İtalyan yöneticilerin destek verirken Fransız yönetimine çakmalarına Fransa hükümetinden tepki geldi. 5 Yıldız Hareketinin lideri ve Başbakan Yardımcısı Luigi Di Laio'nun Sarı Yelekliler'le buluşmasının ardından Fransa hükümeti, İtalya'daki büyükelçisini geri çekti. Geçen ay da Lig Partisinin lideri ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini "Halkına rağmen ülkeyi yöneten bir cumhurbaşkanına karşı (Macron'u kastediyor) vatandaşların gösterilerini destekliyorum" demişti. Büyükelçi çekilmesi kararı sonrasında Salvini "Fransa ile beyaz sayfa açmaya hazırız" diyerek gönül almaya çalıştı. İtalya, AB'nin Venezuela'da Juan Guaido'nun geçici devlet başkanı olarak tanımasını da tek başına bloke eden ülke olmuştu.

Bir diğer soru da şu: 29 Mart'ta AB'den ayrılık gerçekleşecek mi?23 Haziran 2016'da %72.2 katılım oranıyla yapılan referandumda %51.9'a denk gelen 17.4 milyon seçmenin oyuyla AB'den ayrılma kararı alan Birleşik Krallık, halen "nasıl" ayrılacağı konusunda iki tarafı memnun edecek bir sonuca ulaşamadı. Başbakan May'in AB'den istediği tavizleri alması durumunda revize edilmiş Brexit anlaşmasını 13 Şubat'a kadar parlamentoya sunması bekleniyor. May, bunun başaramaması halinde ise 14 Şubat'ta parlamentoya bir dizi farklı Brexit senaryosunu oylama imkanı vereceğini ilan etti.
Dün Almanya Dax Endeksi % 2.7, İtalya FTSE MIB % 2.6, Fransa CAC40 Endeksi ve Belçika BEL20 Endeksi % 1.8 düştü. Bu dalganın devamı olarak akşam ABD endeksleri %0.9-%1.2 arasında düştü. Bu sabah Japonya'da % 2.0, Kore'de % 1.1 kayıplar var. Bu dalgadan BIST de etkilenecektir. Üstelik bir yabancı fonun 9 gündür GARAN'da 430 mn TL'lik satışı da borsanın yükselişini engelliyor.

STRATEJI

Endekste 103,500 kalıcı üzerine geçilmedikçe aşağı yönlü riskler artabileceğinden hedge yapılabilir.
Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 600 puan civarında düşüş ile, BIST 100 ise % 0.4 civarında eksi ile güne başlamasını öngörüyor."

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)