E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa'nın 4'te 1'i yoksul---

Avrupa'nın 4'te 1'i yoksul

Avrupa'nın 4'te 1'i yoksul
09 Aralık 2013 - 08:26 borsagundem.com

Avrupa Birliği istatistik ofisi Eurostat, AB ülkelerinde yoksulluğun artığını raporladı

Avrupa Birliği istatistik ofisi Eurostat, AB ülkelerinde 124.5 milyon kişinin, üye ülkeler nüfusunun yaklaşık dörtte biri, yoksulluk ya da sosyal dışlanma tehdidi altında yaşadığını açıkladı.

Eurostat verilerine göre geçen yıl AB nüfusunun yüzde 24.8 i yoksulluk tehdidi altındayken, 20111 de bu oran yüzde 24.3, 2008 de yüzde 23.7 düzeyindeydi.

Toplanan veriler yoksulluk riski taşıyan, maddi olarak ciddi biçimde yoksun ve çok düşün yoğunlukta istihdama sahip hane halklarını içeriyor.

Eurostat verilerine göre, Bulgaristan yüzde 49, Romanya yüzde 47 ve Litvanya yüzde 37 ile en yüksek yoksulluk oranına sahip ülkeler. Hollanda ve Çek Cumhuriyeti ise yüzde 15 ile en düşük oranda yoksulluk riski taşıyan kişinin yaşadığı ülkeler. İsveç ve Lüksemburg yüzde 18 ile bu ülkeleri izliyor.

AB’nin kurucu üyesi İtalya da yüzde 29.2 yoksulluk riski taşıyan kişi yaşıyor. Bu oran çok yüksek görünmese de toplam 18.2 milyon kişi ile İtalya AB üyeleri arasında en fazla yoksulluk tehdidi altında birey bulunan ülke.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)