E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupalıların gözleri korktu! Mülteciler kaos yaratır---

Avrupalıların gözleri korktu! Mülteciler kaos yaratır

Avrupalıların gözleri korktu! Mülteciler kaos yaratır
17 Ekim 2019 - 11:09 borsagundem.com

Norveç Adalet Bakanı Jøran Kallmyr, "Avrupa, Erdoğan'ın politikaları sonucunda esir alınmış durumda. Sığınma arayan 3.6 milyon mülteci, Avrupa'nın hazır olmadığı boyutta bir kaos yaratacaktır" dedi

Norveç Adalet Bakanı Jøran Kallmyr, ülkede 2015 yılında yaşanan mülteci kriziyle Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mültecilerle ilgili açıklaması üzerine oluşan 'tehlikenin' benzerlik yaşıdığını söyledi.  

Norveç'in sağcı İlerleme Partisi'nde siyaset yapan Kallmyr, devlet televizyonu NRK'ye yaptığı açıklamalarda "Avrupa, Erdoğan'ın politikaları sonucunda esir alınmış durumda. Sığınma arayan 3.6 milyon mülteci, Avrupa'da kıtanın henüz hazır olmadığı boyutta bir kaos yaratacaktır" ifadelerini kullandı. 

'MÜLTECİLER ARKADAŞLARINA FOTOĞRAF GÖNDERİP DAVET ETTİ'

Norveç Göç İdaresi tarafından kurulan ve ülkeye gelen mültecilerin ilk durağı olan 'Yeni Gelenler Merkezi'nde konuşan sağcı siyasetçi, 'göç dalgası tehlikesiyle' ilgili olarak ayrıca şunları söyledi: 

"Onların Norveç'e gelmelerine engel olmaya ve otel odaları yerine çadırlarda kalmalarını sağlamaya çalışıyoruz. 2015 yılında yaşanan krizde, mültecilerin arkadaşlarına fotoğraf gönderip 'Burası lüks bir yer, sen de gelmelisin' dediklerini gördük. Bu, Norveç konusunda tamamen farklı bir mesaj verilmesine neden oldu."

'HASTALIK TAŞIYANLAR HIZLI BİR ŞEKİLDE UÇAĞA BİNDİRİLMELİ'

Bakan ayrıca, ülkeye gelen mültecilerin tıbbi incelemeden de geçirileceğini söyleyerek "onları incelememiz ve herhangi bir bulaşıcı hastalık taşıyıp taşımadıklarını görmemiz gerekiyor. İncelemeyi geçemeyip ülkeye girişleri reddedilenler ise göç merkezinde tutulmak yerine hızlı bir şekilde uçağa bindirilerek geri gönderilmeli" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı eleştiren batı ülkelerine "İşgal derseniz kapıları açar 3.6 milyon mülteciyi size göndeririz" ifadeleriyle seslenmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Metin17 Ekim 2019 14:54

    Sizin o taraflara gelinceye kadar çok azalırlar, gelenlere de balıkçılık yaptırırsınz,  bir games trone macerası yaratırsınız . Daha ne istiyorsunuz,hareketsizlikten canımız sıkılıyor diyordunuz,  Hem sevaba girersiniz, odin kutsar sizi

  • çözümsüz17 Ekim 2019 12:31

    suriye ye abd ab rusya çin vs. karıştırdı.. biz ne yapalım bizdeki 6.5 milyon suriyeliyi ??

  • Mahmut17 Ekim 2019 12:03

    Madem mülteciler den bu kadar korkuyor Avrupa Birliği neden Türkiye nin bulduğu çözüme itiraz edip duruyor sunuz. Bir kere siviller hedef alınmıyor harekatta. Ayrıca terör grupları top, tüfek gibi eşyaları bırakıp geri çekiliyor. Orada 50-60 bin terör grubu var diyor dunuz. Etkisiz hale getirilen sayı 670 civarında deniyor. Demek ki çoğu kaçmış yada geri çekilmiş. Ne yaygara yapıyor Avrupa bilmem. Çözüm bulundu işte. 3 milyon Suriyeli kendi toprakları nin küçük bir kısmına yerleşecek. Bunu Türkiye tek başına yapıyor. Tüm masrafları biz karşılıyoruz. Avrupa geçmişte ki yaptıklarını unutmuş ve aynı fikirleri düşünüyor lar gibi. Masum insanları hiç düşünmüyor lar. Sadece kendi çıkarları ön planda

  • Okie Dokie17 Ekim 2019 11:20

    Şu an Edirne sınırında Suriyeliler eylem yapıyorlarmış. Türkiye kapıyı açsın da Türkiye'ye gelmek istiyoruz diye Yunan polisiyle çatışıyorlarmış :)