E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupalı Türkler yurda gelmeyi bekliyor---

Avrupalı Türkler yurda gelmeyi bekliyor

Avrupalı Türkler yurda gelmeyi bekliyor
31 Mayıs 2020 - 17:57 borsagundem.com

Avrupa'daki sınırlarda son durum ne? Avrupalı Türkler Türkiye yolculuğu için son kararı bekliyor

Tüm dünyada etkili olan Covid-19 salgını nedeniyle sınırların kapatılmasının ardından Avrupa’nın farklı ülkelerinde yaşayan Türkler, tatillerini Türkiye'de geçirmek için kapıların açılmasını ve uçak seferlerinin başlamasını bekliyor.

Avrupa Birliği Komisyonu, mayıs başında Covid-19 nedeniyle üçüncü ülkelerden yabancıların Schengen ülkelerine seyahat kısıtlamasını 15 Haziran’a uzatma tavsiyesinde bulundu.

Bu tavsiyeye uyan Almanya Dışişleri Bakanlığı, Covid-19 salgınından dolayı 15 Haziran’a kadar tüm ülkelere genel bir “seyahat uyarısı” yaptı.

Salgından dolayı Avusturya, İsviçre, Danimarka, Lüksemburg ve Fransa’ya mart ayında sınırlarını kapatan Almanya, bu ay Fransa, Avusturya ve İsviçre sınırlarındaki kontrollerini gevşetti, Lüksemburg sınırındaki kontrolleri kaldırdı.

Schengen Bölgesi 15 Haziran, üçüncü ülkeler için yeni karar
Almanya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “seyahat uyarısı”nı ilk adım olarak AB ve Schengen Bölgesi'ndeki ülkeler ile İngiltere için 15 Haziran’da kaldırmayı planladıklarını, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu AB dışındaki diğer ülkeler için kararın ikinci bir adımda verileceği kaydedildi.

Avusturya ise Almanya sınırında kontrolleri gevşetirken başta bu ülke olmak üzere, Çekya, Slovakya ve Macaristan gibi komşu ülkelere de sınırlarını 15 Haziran’dan itibaren tamamen açmayı planlıyor.

 
Bu arada Macaristan ve Slovenya Avusturya’ya sınırlarını açarken, Slovakya, Schengen sınır kontrollerini 26 Haziran'a kadar sürdüreceğini duyurdu.

Çekya Dışişleri Bakanı Tomas Petricek de 15 Haziran’dan itibaren 7 ülkeye karantina ve Covid-19 testi zorunluluğu olmaksızın sınırların açılacağını duyurdu.

Petricek, bu çerçevede Avusturya, Almanya, Macaristan, Slovenya, Hırvatistan, Yunanistan ve Bulgaristan’a sınırların koşulsuz açılacağını bildirdi.

Macaristan hükümetinin transit geçişlerle ilgili yaptığı düzenlemeye göre, Hegyeshalom (Avusturya), Rajka ve Tornyisenztmiklos (Slovenya) sınır kapılarından her gün yerel saatle 20.00 ile ertesi gün 12.00'ye, Romanya'dan Macaristan'a girişte Nagylak ve Artand sınır kapılarından yerel saatle 06.00 ile 24.00 arasında, Sırbistan'dan Macaristan'a geçişte ise Röszke sınır kapısından her gün yerel saatle 10.00-22.00 arasında önceden izin almadan geçiş yapılabilecek.

Geçiş anında yolcular sağlık taramasından geçirilirken Covid-19 testi istenmiyor.

Düzenlemeye göre kurallara uymayan yolcular para cezasına çarptırılacak.

Sırbistan'da da 1 Haziran’dan itibaren transit geçişlere izin verildiği belirtilirken, Bulgaristan’da hükümete bağlı kriz masası, 1 Haziran’dan itibaren ülkeye giriş yapacaklara 14 günlük karantina zorunluğunun kaldırıldığını açıkladı.

Öte yandan haziran ortasından itibaren Türk Hava Yollarının Avrupa'nın tamamına uçuşlarını kademeli olarak başlatması bekleniyor.

Avrupa Birliği'nden büyük dönüş!

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)