E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa’dan Gülmen ve Özakça çağrısı---

Avrupa’dan Gülmen ve Özakça çağrısı

Avrupa’dan Gülmen ve Özakça çağrısı
27 Haziran 2017 - 07:48 borsagundem.com

Avrupa Konseyi (AK), kanun hükmünde kararnameyle (KHK) ihraç edildikleri için açlık grevi başlatan ve terör örgütüne üye olma suçlamasıyla tutuklanan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Açlık grevine martta başlayan ve tutuklanmalarına rağmen bu eylemi sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için devreye giren Avrupa Konseyi (AK) Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, olağanüstü hal (OHAL) nedeniyle alınan karar ve devreye sokulan uygulamalara ilişkin hukuki şikayetleri olanların başvurması için oluşturulan ancak henüz tam olarak faaliyete geçmeyen komisyona atıfta bulundu. Jagland, OHAL Komisyonu’nun bir an önce çalışmasına yönelik beklentisini dile getirerek, “Komisyon şimdi çalışmaya başlamalı” diye konuştu. Jagland, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) üyelerine yaptığı açıklamada, “Başbakan Yıldırım’ı arayarak serbest bırakılmalarını isteyeceğim” dedi.

Avrupa’dan Gülmen ve Özakça çağrısı

AİHM, 672 sayılı KHK ile görevinden ihraç edilen öğretmen Gökhan Köksal’ın yaptığı başvuruya ilişkin bu ay aldığı bir kararda 685 sayılı KHK ile oluşturulan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun kendisi açısından iç hukuk yolu olduğunu teyit ederek şikayetler için bu komisyonu adres göstermişti. AK’deki en önemli beklenti OHAL Komisyonu’nun bir an önce faaliyete geçerek şikayetleri hızlı ve etkili şekilde sonuca bağlaması.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)