E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa'daki vatandaşlarımızın tahliyesi başladı---

Avrupa'daki vatandaşlarımızın tahliyesi başladı

Avrupa'daki vatandaşlarımızın tahliyesi başladı
17 Mart 2020 - 11:21 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 3 bin 614 Türk vatandaşının 9 Avrupa ülkesinden bu gece yarısına kadar getirileceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa'da bulunan Türk vatandaşlarının korona virüs nedeniyle, Türkiye'ye getirimesiyle ilgili sürecin başlatıldığını açıkladı. 

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

"Yurtdışından gelen vatandaşlarımız 14 gün boyunca karantina altına alınacak. Dün akşam itibariyle yurtdışından Türkiye'ye dönüş için başvurular sona erdi. Gelen vatandaşlarımız KYK yurtlarına yerleştirilecek. İstanbul ve Kocaeli valiliklerimiz bu konuda gerekli çalışmaları yapacak. Ayrıca vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları karşılanacak.

3 bin 614 vatandaşımızı 34 seferle getireceğiz.

Toplamda 20 ülkeye uçuşları durdurmuş bulunuyoruz."

THY'nin 34 seferiyle getirilecek 3 bin 614 vatandaşın İstanbul ve Kocaeli'deki yurtlarda karantinaya alınacağı bildirildi.

İtalya'daki Türkler'e virüs tahliyesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mustafa bozbıyık17 Mart 2020 17:06

    herkes nerede yaşıyorsa bırakın orada kalsın. yurt dışından getire getire Türkiye yi  çin den beter edeceksiniz

  • Okie Dokie17 Mart 2020 12:45

    Sadece Avrupa'daki türkleri getirmek yetmez, tüm dünyadaki corona virüslü mazlumları da ülkeye getirin. Hepsini Türkiye'de toplayın. Ensar muhacir olalım. Tüm 80 milyon hasta olalım.

  • CAN17 Mart 2020 12:09

    DÜNYADA EŞSİZ BİR TEDBİR ALMAMIZA RAGMEN EN ÇOK ZARAR EDEN BİZİM BORSAMIZ RESMEN SOYULDUK BUDA GÖSTERİYORKİ BORSAMIZ SOYGUNCU PATRONLARIN KONTRÖLÜNDE BU SOYGUNCU PATRONLARA KARŞIDA EYLEME GEÇİLECEKMİ.RESMEN BATTIK.

  • PATRON.ZORUNLU 2TAV. ALIM GETIRILSIN17 Mart 2020 12:09

    PATRON.ZORUNLU 2TAV. ALIM GETIRILSIN

  • sahin kuş17 Mart 2020 11:29

    bu kadar kişi orda yaşıyorsa, hastalık varsa Türkiyeye getirilmesi yanlış olur, hastalığı ithal etmek demektir

  • gnçlk17 Mart 2020 11:29

    Gelmeyin, lütfen orada kalın. Türkiyeye gelmeyin.  Bulunduğunuz şehirde ve evlerde kalın. Genç yaştakiler sadece taşıyıcı olur. Gençlere etkisiz bu virüs. Avruapda karantina önlemleri ve hukuksal alt yapı şuan evde durmanıza engel değil. işyerleri, okullar, devlet kurumları vb. vb. heryer tatil. o bakımdan Türkiyeye gelmek ve virüsü taşımamak için gelmeyin. DEVLETİMİZİN BU KONUDA KATI KURALLARI OLMALI. Sadece risk taşıyorsunuz. bulunduğunuz ülkede, devletlerin belirlediği kurallara göre evinizde vakit geçirin, yatın dinlenin. Ne diye geliyorsunuz ? Türkiye devleti yükünü ve enerjisini boş yere kullanıyorsunuz. Devlet yetkilileri acil vaka ve durumlar harici gerekli açıklama ve önerileri yurtdışındaki vatandaşlara açık  açık anlatmalı. tehlikesiz bölgelerde konsolosluklar bu tip organizeleri yaptırmamamlı.  Avruapda evsizsen gel. avrupada magurdan gel. ama keyfi gelme türkiye ye... gençler etkilenmesede, yaşlılara mikrop getirebilir.