E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa'da yasaklar geri döndü---

Avrupa'da yasaklar geri döndü

Avrupa'da yasaklar geri döndü
15 Ekim 2020 - 10:32 borsagundem.com

Vaka sayılarının yaklaşık 100 bine ulaştığı Avrupa, günde ortalama 51 binden fazla vakanın açıklandığı ABD'yi geçti.

Fransa'daki vakaların hızla artmasıyla, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Cumartesiden başlayarak Paris'te ve diğer büyük şehirlerde dört hafta süreyle gece sokağa çıkma yasağı ilan etti. Bu yasak 67 milyon olan nüfusu olan ülkenin yaklaşık üçte birini etkileyecek.

Macron, Kovid-19 vaka sayılarında rekor artışların ardından başkent Paris başta olmak üzere birçok şehirde 17 Ekim itibarıyla 21.00-06.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı.

Pek çok Avrupalı hükümet Kovid-19 salgınının ilk dalgasından olumsuz etkilenen ekonomilerini canlandırmak için tecrit önlemlerini yazın gevşetmişti.

Ancak dolan restoranlar ve açılan üniversitelerle ekonomik faaliyetler normale dönerken tüm kıtada vaka sayıları sert bir şekilde yükseldi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, detay vermeden kendisinin ve 16 eyaletin başkanlarının daha sert önlem getirme konusunda anlaştığını söyledi. "Günlük sayılar gösteriyor ki (vaka sayılarında) katlanarak artan bir büyüme aşamasındayız" dedi.

Barlar ve publar yeni tecrit önlemlerinde tamamen kapatılan ya da erken kapanmaya zorlanan ilk işletmeler oldu. Ancak artan vaka oranları hükümetleri okulları açık tutma ve Kovid-19 olmayan hasta bakımını devam ettirme konusunda teste tabi tutuyor.

Avrupa'da kişi başına vaka sayısında en kötü orana sahip Çek Cumhuriyeti okulları uzaktan eğitime geçirirken binlerce sağlık öğrencisini hastanelere çağırmayı planlıyor. Hastaneler yatak sayısını artırmak için acil olmayan tıbbi müdahaleleri kısıyor.

Prag'a yakın Slany hastanesinde başhemşire olan Lenka Krejcova, "Bazen ağlamanın eşiğine geliyoruz" ifadelerini kullandı.

Polonya hemşirelerin eğitimlerini artırıyor ve askeri sahra hastaneleri açmayı değerlendiriyor. Çarşamba günü 6,526 vaka ve 116 kişini hayatını kaybettiğini bildiren Polonya'da bağışıklık uzmanı Pawel Grzesiowski, "Felaketin eşiğindeyiz" dedi.

Kuzey İrlanda okulları iki hafta, restoranlarıysa dört hafta kapatma kararı aldı.

Almanya, İngiltere ve Fransa şimdiye kadar okulları kapatmada dirensede Almanya'da politikacılar noel ve yeni yıl tatilini uzatarak bulaşma hızını düşürmeyi değerlendiriyor.

Hollanda, barları, restoranları kapatarak ancak okulları açık tutarak kısmi tecrit uygulamasına döndü.

Financial Times'ın haberine göre birkaç gün içinde Londra'ya daha sert önlemler getirilebilir.

İspanya'da Katalonya'da yetkililer barların ve restoranların 15 gün kapalı kalması ve mağazalarda sınırlı sayıda insan olması talimatını verdi.

Avrupa'da kişi başına vaka sayısında en kötü olduğu ikinci ülke Belçika'da hastaneler yataklarının çeyrekte birini Kovid-19 hastalarına ayırmak zorundalar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türk.16 Ekim 2020 03:24

    Gücü Allah dilediğine verir. Kimi zalim olur kimi hakim. Hakim olan kazanır. Hristiyan dünyası ve puta tapanlar hiç adil olmadılar. Şimdi müslümanlar zamanı sende gel kurtul.

  • EKRİST15 Ekim 2020 10:45

    İlahi adalet tecelli etme vakti geldi.bunlar yıllarca masum ve müslüman milyonlarca insanları öldürüp katledip kaynaklarına çöktüler.bunların intikamını yüce ALLAH bunlardan yavaş yavaş alacaktır.

  • AhmetKES15 Ekim 2020 15:25

    Bazı salak yorumcular avrupayı ovmeye başlamıs ve bunu yaparken ne yazıkı Türk kimliğine vurgu yapmıs bir de.a be salak, din adına suc işleyenler o dini kötü yapmaz. Aynen senin Türkcü kmliğe vurgu yapıp, batı yalakası olman gibi. Evet unutulmamalıdır ki, her mazlumun hakkı bir sekılde alınacktır. Ama bu dunyada, ama ahirette...

  • Türkoğlutürk 15 Ekim 2020 13:42

    Avrupada bomba patlatanlar hangi dini savunuyor, Avrupa'daki Müslüman niye ülkesine dönmüyor. Niye göç avrupaya da İslam ülkelerine değil

  • EKRİST BABASI15 Ekim 2020 11:55

    Yavrum ilaçlarını almamışsın yine. Bak yine şizofrenin tuttu.