E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa'da son 500 yılın en kurak dönemi ---

Avrupa'da son 500 yılın en kurak dönemi

Avrupa'da son 500 yılın en kurak dönemi
23 Ağustos 2022 - 15:06 borsagundem.com

AB Komisyonu'nun Ortak Araştırma Merkezi'nin (JRC) Avrupa Kuraklık Gözlemevi verileriyle hazırladığı "Avrupa'daki Kuraklık-Ağustos 2022" raporu yayımlandı. Uzmanlar, Avrupa'nın son 500 yılın kurak dönemini geçirdiğini söyledi.

Temmuzdaki endişe verici kuraklığın sürdüğü ifade edilen raporda, Avrupa Birliği (AB) topraklarının yüzde 47'sinin hala "uyarı verici" durumla karşı karşıya olduğu, AB'nin yüzde 17'sinde ise "alarm verici" bir kuraklık bulunduğu söylendi.

JCR uzmanları, kuraklığın son 500 yılın en kurak dönemi olarak değerlendirildiğini duyurdu. Kuraklık yüzünden mısır, soya fasulyesi ve ayçiçeği mahsulünün son 5 yılın ortalamasının yüzde 15 altında olması bekleniyor.

Su seviyeleri azaldı

Yağışın olmamasından Avrupa genelinde akarsularda da su seviyelerinin azaldığı, hidroelektrik santrallerindeki üretimin düştüğü, diğer güç santrallerindeki soğutma sistemleri ile akarsu taşıma sektörünün olumsuz etkilendiği bildirildi.

Raporda özellikle Batı Akdeniz bölgesi için uyarı yapılarak Kasım 2022'ye kadar normalden daha sıcak ve kurak havanın devam edebileceği belirtildi.

Dünya kuraklıkla boğuşuyor

Avrupa'daki kuraklık, 500 yılın en kötüsü olabilir!

En büyük ikinci tahıl bölgesinde kuraklık endişesi yaşanıyor

Tarımsal kuraklıkla mücadelede yol haritası belirlendi

Kuraklık alarmı: Kabus uzaydan görüntülendi!

Kuraklık, şehirlerde savaş gemisi batıkları ortaya çıkardı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)