E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa'da rekor büyüme---

Avrupa'da rekor büyüme

Avrupa'da rekor büyüme
30 Ekim 2020 - 14:43 borsagundem.com

Euro Bölgesi ekonomisi üçüncü çeyrekte, bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,7 ve Avrupa Birliği (AB) ekonomisi yüzde 12,1 büyüme ile 25 yılın en yüksek büyümesini yakaladı

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, Euro Bölgesi ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde, yüzde 9,4 olan beklentiyi aşarak, yüzde 12,7 büyüdü. Avrupa Birliği ekonomisi ise aynı dönemde yüzde 12,1 büyüdü. Her iki ekonomik büyüme verisi de son 25 yılın en büyük ekonomik büyümesi olarak kayıtlara geçti.

Diğer yandan Euro Bölgesi ve Avrupa Birliği ekonomileri üçüncü çeyrekte, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre sırasıyla yüzde 3,9 ve yüzde 4,3 daraldı.

En büyük ekonomik büyüme yüzde 18,2 ile Fransa'da görülürken, en zayıf büyüme yüzde 3,7 ile Litvanya'dan geldi.

Eurostat'ın açıkladığı bir diğer veri olan Euro Bölgesi tüketici fiyatları ise ekim ayında yıllık yüzde 0,3 azaldı. Enerji fiyatları aylık yüzde 0,2 azalışla, yüzde negatif 8,2 düzeyinden negatif yüzde 8,4 düzeyine geriledi. Diğer yandan gıda, tütün ve alkol fiyatları aylık yüzde 0,2 artışla yüzde 2 düzeyine yükseldi.

Euro Bölgesi ülkeleri arasında en düşük enflasyon yüzde negatif 2 ile Yunanistan'da görüldü.

Diğer yandan Euro Bölgesi'nin eylül ayı işsizlik oranı aylık yüzde 0,2 ve yıllık yüzde 0,8 artışla yüzde 8,3 düzeyine yükseldi. Avrupa Birliği işsizlik oranı ise aylık yüzde 0,1 ve yıllık yüzde 0,9 artışla yüze 7,5 düzeyine yükseldi.

Avrupa ekonomisi yerinde sayıyor

Alman ekonomisi yüzde 8.2 büyüdü

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum30 Ekim 2020 20:11

    Ha birde insanlar evinde işe giden yok ekonomi büyüyor bas parayı büyüt ekonomiyi hormonlu büyüme bu hormonlu büyümeler çabuk bozulur

  • Yorum30 Ekim 2020 19:45

    paranın büyümesi sanayi büyümesi değil enflasyon verisiyle açıklarlar basılan parayla alış verişe teşvik ettiler 3 trilyon euro piyasaya sürüldü tabiki ekonomi büyür aynı şekilde abd de%32 büyüme var ucuzkredi verdiler krediyi alan ev araba yazlık aldı satanlar yüksek fiyattan sattı sonuç ne olur yakında icralar başlar ve bu covid biter ardından finansal kriz başlar yani 3 5 bineuro kazanan adam evi ipotek ettirip krediyi aldı gitti 500 000 euro yazlık aldı aldığı mülk kendine düzenli bir gelir getirmiyorsa aldığı 5000 euro maaş ta geçimini ucu ucuna yetiyorsa bu kredi patlar bunun aynısı ülkemizde de oldu daha az oldu ama oldu adam işyerini açamıyor açsa bile müşteri yok gitti şuyunu buyunu ipotek etti ucuz krediyi aldı parayı da ya arabaya ya yazlığa yatırdı fakat gelir yok nasıl ödeyecen işte bu krediler hep patlar hı nereden biliyorsun dersen sahil kesiminde satılan arsalar3 katı fiyattan satıldıysa satılan araba fiyatı döviz artışından %57~70 dahayüksek fiyattan satılmışsa

  • Cingöz30 Ekim 2020 17:29

    Almanya bizi gisganiyir

  • recai30 Ekim 2020 16:58

    Türkiyeden fazla büyümüş köftehorlar. hani kıskanıyordu bunlar bizi??