E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa’da kömür, güçlü arz ile 7 haftanın en düşüğünde ---

Avrupa’da kömür, güçlü arz ile 7 haftanın en düşüğünde

Avrupa’da kömür, güçlü arz ile 7 haftanın en düşüğünde
05 Ağustos 2022 - 17:31 borsagundem.com

Avrupa kömür fiyatları yaklaşık iki ayın en düşük seviyesine geriledi.

Avrupa kömür fiyatları, %23'ü aşan liman stokları ve düşük talep ile sağlıklı arza bağlı olarak yaklaşık iki ayın en düşük seviyesine geriledi.

Montel-Foreks'in haberine göre, API 2 Eylül ayı vadeli kontrat gün içinde 290,50 USD/ton seviyesine gerileyerek 17 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesinde kaydedildi. Kontrat bugün en son 18,20 USD düşüşle 295,00 USD/ton düzeyinden işlem gördü.

API 2 Q4 kömür kontratı 272,00 USD/ton ve CAL23 kontratı ise 23,95 USD azalışla 231,00 USD/ton düzeyinden işlem gerçekleştirdi.

Piyasa katılımcıları, düşük nehir seviyelerinin ve sağlıklı arzı sınırladığı, neredeyse dolu Avrupa liman stoklarının bir araya gelmesiyle kömür fiyatlarının baskı altına girdiğini söylüyor.

Amsterdam, Rotterdam ve Antwerp'teki birleşik stoklar, geçen haftaki üç yılın en yüksek seviyesi olan 6,98 milyon tondan marjinal bir düşüşle 6,85 milyon ton seviyesine geriledi.

Bu rakam geçen yılın aynı döneminde görülen 4,27 milyon tondan önemli ölçüde yüksek bir seviyeyi temsil ediyor.

Kömür fiyatları üzerinde etkili olan karbon piyasalarında ise Aralık’22 vadeli Avrupa Emisyon Ödeneği (EUA) fiyatları ise son iki haftanın en yüksek seviyesini gördükten sonra düne göre 0,80 EUR artışla 84,99 EUR/ton seviyesinden bugünkü son işlemini yaptı.

ABD'nin kömür üretiminde artış

 

Doğalgazı kesilen Avrupa'da kömür tüketimi artıyor

 

Endonezya kömür fiyatını yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)