E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa'da kömür fiyatları yükselişte---

Avrupa'da kömür fiyatları yükselişte

Avrupa'da kömür fiyatları yükselişte
13 Mart 2023 - 15:42 borsagundem.com

Avrupa'da kömür fiyatları 16 ayın en düşük seviyesinden toparlanarak yükselişe geçti.

Avrupa'da kömür fiyatları bugün, geçen hafta gerilediği 16 ayın en düşük seviyesinden toparlanarak yükseliyor. Ancak hala güçlü arz ve azalan talep nedeniyle fiyatlardaki hareketin sınırlı olması bekleniyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, API 2 Nisan vadeli kontrat Ice Futures’ta bugün en son 4,50 USD artışla 136,50 USD/ton düzeyinden satış yaptı.

Bu rakam, geçen hafta salı günü kontratın yaptığı 112,00 USD/ton’luk son 16 ayın en düşük işlemine göre %22 daha yüksek bir düzeyi temsil ediyor. Ancak, fiyatlar yine de yılın başındaki seviyelerden %30 daha düşük bir düzeyde seyrediyor.

Avrupa'da fiziksel ticaret için bir ölçüt olan Global Coal Des ARA endeksi geçen hafta %12 düşerek 142,00 USD/ton seviyesine geriledi.

Bir trader’a göre, Fransa'da sürmekte olan, bugün ülke genelinde elektrik kapasitesini yaklaşık 13 GW azaltan ve LNG arzını engelleyebilecek olan grevlerle ilgili belirsizlik ve Fransız nükleer reaktörlerindeki olası korozyon sorunları, Avrupa'da bir üretim yakıtı olarak kömür talebini daha da artırabilir.

Metal ve enerji fiyatları geriledi

 

Emtia piyasasında sert düşüş

 

Avrupa'da gaz fiyatları geriliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)