E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa'da kömür fiyatları yüksek seyrini koruyor---

Avrupa'da kömür fiyatları yüksek seyrini koruyor

Avrupa'da kömür fiyatları yüksek seyrini koruyor
04 Mart 2022 - 14:30 borsagundem.com

Avrupa kömür fiyatları bugün 400 dolar düzeyine tekrar ulaştı.

Avrupa'da kömür fiyatları, çeyrek dönem vadeli kontratların 400 dolar/tona geri dönmesiyle bugün erken saatlerde yukarı yönlü hareketini sürdürdü.

Montel-Foreks'in haberine göre, kontrat daha önce 400 dolar/ton düzeyinden satış yaptığı bugünkü işlem günündeki son ticaretinde dünkü kapanışına kıyasla 43,55 dolar artışla 380 dolar/ton seviyesinden işlem gördü.

Kontrat, dün 470 dolar/ton ile rekora ulaşmıştı

Trader’lar, Rusya arzında süregelen kesinti endişeleri veya Batılı hükümetlerin Avrupa'ya kömür ihtiyacının %60-70'ini sağlayan bu ülkeden ithalata kısıtlamalar getireceği endişeleri ile Rusya’ya arz alternatiflerini güvence altına almak için acele ediyor.

Rusya'nın en büyük kömür tedarikçisi Suek, endişeleri artıran bir biçimde ihracatta fors majör ilan ettiğini dün yaptığı duyuru ile bildirmişti.

Güney Afrika bir alternatif

Bir trader, “Kömürü ancak bir fiyata alabilirsiniz. Güney Afrikalı ihracatçılar, "salıncak tedarikçisi" statüleri nedeniyle alternatif arayışındaki en umut verici cevap olabilirler.” ifadelerini kullanıyor.

Trader, “Kömürü en iyi fiyatın olduğu yere koyacaklar ve son yıllarda Güney Afrika'nın ana müşterileri olan Hintli alıcılar bu fiyatlarla kömür satın alamazlar.” diyerek sözlerini sürdürüyor.

Güney Afrika'nın ana ihracat merkezi Richards Bay'de Mayıs ayında yüklenmek üzere 50.000 tonluk bir kargo, Perşembe günü broker Global Coal aracılığıyla 395 dolar/ton düzeyinden işlem gördü.

Avrupa’da doğalgaz fiyatları arttı

 

Petrol 200 dolara mı gidiyor?

 

Altına olan talep artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)