E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa’da kömür fiyatları bu hafta düşebilir---

Avrupa’da kömür fiyatları bu hafta düşebilir

Avrupa’da kömür fiyatları bu hafta düşebilir
03 Ekim 2022 - 15:08 borsagundem.com

Avrupa kömür fiyatları, stoklamaların yavaşlamasıyla bu hafta baskı altına girebilir.

Avrupa kömür fiyatları, stoklamaların yavaşlamasıyla bu hafta baskı altına girebilir. Yine de ulusal tatiller ve stoklarda azalmanın fiyatlardaki düşüşü sınırlayabileceği belirtiliyor.

API 2 Kasım vadeli kontrat önceki hafta kapanışına göre Ice Futures’ta bugün en son10,45 USD düşüşle 303,00 USD/ton düzeyinden satış yaptı.

Avrupa merkezli bir uzmani Avrupa ve Asya'da bu hafta gerçekleşecek olan resmi tatillerin ticaretin azalmasını sağlayabileceğini belirtiyor.

Trader, “Çin'de Altın Hafta Tatilinin yanısıra Almanya'da da bugün tatil. Bu nedenle piyasa bu hafta normalden daha yavaş ilerleyecektir” yorumunu yapıyor.

Bir kömür broker’ı tarafından müşterilerine iletilen bir notta, “Gaz fiyatlarında görülen dikkate değer volatilite ile karşılaştırıldığında, kömür piyasalarında görece istikrarlı bir dönem yaşanıyor. Fiziksel ticarette ise önceki hafta kasvetli bir dönem oldu ve sona erdi” ifadelerine yer veriliyor.

Temmuz ayının sonundan bu yana, Global Coal Broker’ı aracılığıyla Kuzeybatı Avrupa'ya teslim edilecek kömür sevkiyatı yapılmadı.

Güncel verilere dayandırılan tahminlere göre, Avrupa’nın en önemli dört kuru yük terminali Amsterdam, Rotterdam ve Antwerp’teki (ARA) birleşik kömür stokları haftalık %2 düşüş ile son dört ayın en düşük seviyesi olan 6,3 milyon ton düzeyine geriledi.

Ancak analist, bu durumun mevcut arzdaki genel bir düşüşü değil artan hacimlerin limanlardan iç tesislere sevk edilmesini kolaylaştıran yüksek nehir seviyelerinden kaynaklandığını belirtiyor.

Kuru yük veri sağlayıcısı DBX tarafından iletilen ön tahminlerde, Kuzeybatı Avrupa'nın eylül ayında deniz yoluyla tüm menşelerden 4,76 milyon ton termal kömür ithal edebileceği hesaplanıyor. Bu rakam önceki aya göre 0,4 milyon tonluk bir artışı temsil ediyor.

Petrolde sert yükseliş

 

Temel metaller, Çin fabrika verilerinin desteğiyle arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)