E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa'da kömür fiyatları 11 ayın en düşük seviyesinde---

Avrupa'da kömür fiyatları 11 ayın en düşük seviyesinde

Avrupa'da kömür fiyatları 11 ayın en düşük seviyesinde
09 Ocak 2023 - 14:32 borsagundem.com

Avrupa'da kömür fiyatları 11 ayın en düşük seviyesine geriledi. Analistlere göre, düşüş eğilimi, ılıman ve rüzgârlı hava ile Atlantik Havzası’ndaki düşük doğalgaz fiyatlarından kaynaklanıyor.

Avrupa yakın vadeli kömür fiyatları bugün gün içinde son 11 ayın en düşük seviyelerine geriledi.

Montel-Foreks'in haberine göre, API 2 Şubat ayı vadeli kömür kontratı Ice Futures’ta bugün en son 3,70 USD azalışla 167,00 USD/ton seviyesinden işlem gördü. Bu rakam kontratın 21 Şubat 2022'den bu yana en düşük seviyesini temsil ediyor.

Avrupa merkezli bir kömür analisti, “Düşüş eğilimi, ılıman ve rüzgârlı hava ile Atlantik Havzası’ndaki düşük doğalgaz fiyatlarından kaynaklanıyor. Ayrıca, Avrupa'daki kömür ve gaz stokları güçlü kalmaya devam ederek daha sonra yeniden stoklama talebini hafifletiyor” şeklinde konuşuyor.

İsveç Meteoroloji ve Hidroloji (SMHI) verilerine göre, Batı Avrupa'da bu hafta sıcaklıklar mevsim normallerinin 1 ila 3 °C üzerinde seyredecek. Sıcaklıkların ay sonuna kadar normalin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Amsterdam, Rotterdam ve Antwerp (ARA) adlı dört önemli kuru yük ithalat terminalindeki kömür stokları geçen hafta üç ayın en yüksek seviyesi olan 6,4 milyon tona ulaştı, ancak bu haftaya ilişkin veriler henüz yayınlanmadı.

Güncel verilere göre fiziki ticaret faaliyeti zayıf kaldı ve broker Global Coal aracılığıyla bu yıl şu ana kadar ARA teslimatı için kargo yapılmadı.

Son tahminlere göre, Şubat ayında %36 kapasite ile çalışan Almanya merkezli bir kömür santralinin kâr marjı 32,00 EUR/MWh, %50 kapasite ile çalışan doğal gaz santrali içinse -3,30 EUR/MWh düzeyinde yer alıyor.

Petrolde 'Çin' iyimserliği

 

Rusya'nın Avrupa'ya kömür ihracatında düşüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)