E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa’da kırmızı alarm!---

Avrupa’da kırmızı alarm!

Avrupa’da kırmızı alarm!
09 Şubat 2021 - 09:08 borsagundem.com

Uzun süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hızla düşmesi bekleniyor. Avrupa’nın önemli bir bölümü ise fırtınalara teslim olmuş durumda.

Türkiye'de mevsim ortalamalarının üstünde seyreden sıcaklıkların, hafta sonunda düşmesi bekleniyor. İstanbul’da Pazar günü karla karışık yağmurun yağması beklenirken, Avrupa çoktan kar altında. Kuzey Avrupa'nın büyük bölümü soğuk hava dalgasının etkisi altına girmişken, yoğun kar yağışı ve fırtına hayatı durma noktasına getirdi. Son 10 yılın ilk büyük fırtınasını yaşayan Hollanda'da kırmızı alarm verildi.

Hollandalıların adını koyduğu Darcy Fırtınası'nın yanı sıra bir türlü düşmeyen koronavirüs vaka ve ölümleri nedeniyle zor günler geçiren İngiltere'de, kar fırtınaları aşı merkezlerinin kapatılmasına neden oldu. Pazartesi günü ülkedeki yollar, 'ölümcül' buz pistlerine dönüştü ve Salı günü Britanya daha fazla kar ve buz karmaşasıyla karşı karşıya.

Binlerce aşılama yapması istenen en az on aşılama merkezi kapatıldı, çünkü 'Doğudan Gelen Canavar' saatte 80 kilometre hızla esmesi beklenen rüzgarla Çarşamba gününe kadar sürecek fırtınalarla hayatı durma noktasına getirdi.

30 santimetreyi aşan kar kalınlığıyla hayatı donduran fırtına nedeniyle Essex, Suffolk ve Norfolk'un bazı bölgelerindeki koronavirüs aşı merkezleri ve daha önce kilit çalışanların çocuklarına açık olan yüzlerce okul kapılarını kapattı.

Bu sabah ise Essex, Kent, Suffolk, Norfolk ve güneydoğu Londra'nın küçük bir kısmı için daha ciddi bir uyarı olan turuncu uyarı yapıldı. Demiryolu hizmetlerinde de aksaklık yaşanırken, bölge sakinlerine mecbur kalmadıkça seyahat etmemeleri konusunda bilgi verildi.

Sadece Norfolk'ta bile, sıfırın altında seyreden dondurucu soğukların yollarda tehlikeli koşullar yaratması üzerine, kar ve buz nedeniyle yaklaşık 350 okul kapatıldı. Essex, Tendring'de kar kalınlığının şimdiden 30 santimetreye ulaştığı bildirilirken, bazı bölgelerde bunun 90 santimetreyi bulduğu açıklandı.

İngiltere Meteoroloji Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, turuncu uyarı verilen bölgelerde 10 santimetreyi bulan kar kalınlığının 30 santimetreye kadar ulaşacağı duyuruldu.

Kar fırtınaları ve dondurucu hava, Batı Avrupa'nın çeşitli bölgelerinde hayatı felç etti. Orta ve kuzey Almanya'daki karayolu trafiği kesintiye uğradı ve Dacy Fırtınası ile gelen büyük miktarda kar yağışı nedeniyle tren seferleri iptal edildi.

İtalya olumsuz hava koşullarına teslim oldu: 1 ölü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)