E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa'da imalat ve hizmet endeksi yükseldi---

Avrupa'da imalat ve hizmet endeksi yükseldi

Avrupa'da imalat ve hizmet endeksi yükseldi
23 Nisan 2014 - 12:37 borsagundem.com

Fiyatlardaki zayıflık devam ederken, Euro Bölgesi'nde hizmet ve imalat endeksleri beklenenden daha büyük artış gösterdi

Euro Bölgesi'nde hizmet ve imalat Nisan'da ekonomistlerin beklentisinden daha hızlı büyüyerek, ekonominin 2. çeyreğin başında da güçlenmeye devam ettiğine işaret etti. 

Londra'daki Markit Economics'in verilerine göre bileşik PMI verisi Mart'taki 53.1 puandan Nisan'da 54 puana çıkarak, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini olan 53.0 puanın üzerinde geldi. 

PMI verisi, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin, Euro Bölgesi'ndeki ılımlı toparlanma görüşünü destekledi. Öte yandan Ukrayna krizi ve eurodaki güçlenme büyümeyi tehdit ederken, şirketlerin 25. ayında da fiyatları indirdiğini gösteren Markit'in anketi politika yapıcıların deflasyon korkularına dikkat çekebilir. 

Euro Bölgesi'nin 2. çeyreğe sağlam başlangıç yaptığını söyleyen Markit'in başekonomisti Chris Williamson, "Büyük sorun fiyatların görünümü. Deflasyon baskısının arttığına yönelik korkular büyüyor ve AMB'nin, eurodaki güçlenmeye karşı birkaç sözün ötesinde adım atması gerekiyor" dedi.

Markit, Euro Bölgesi imalat endeksinin Nisan'da 53 puandan 53.3 puana, hizmet endeksinin de 52.2 puandan 53.1 puana çıktığını açıkladı. Her iki endeks de ekonomistlerin beklentilerini aştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)