E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa’da göçmen krizi büyüyor: Rusya bombardıman uçağı gönderdi---

Avrupa’da göçmen krizi büyüyor: Rusya bombardıman uçağı gönderdi

Avrupa’da göçmen krizi büyüyor: Rusya bombardıman uçağı gönderdi
10 Kasım 2021 - 14:53 borsagundem.com

Rusya Savunma Bakanlığı, iki TU-22M3 bombardıman uçağının Belarus hava sahasında devriye uçuşu gerçekleştirdiğini bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, iki Rus TU-22M3 bombardıman uçağının Belarus hava sahasında devriye uçuşu yaptığı belirtildi.

Açıklamada, “Uçakların uçuşu sırasında, Rusya ve Belarus silahlı kuvvetlerinin yer kontrol noktaları ile etkileşim konuları çalışıldı.” denildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, 4 Kasım’da, ekonomik ve sosyal alanlarda iki ülkenin entegrasyonuna yönelik “Birlik Devleti programını” onaylayan kararnameyi imzalamıştı.

Putin ve Lukaşenko, söz konusu kararname kapsamında iki ülke arasında “Birlik Devleti Savaş Doktrini”ni de onaylamışlardı.

KREMLİN’DEN AÇIKLAMA YAPILDI

Bu açıklama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve kendisine yakın duruşuyla tanınan Belarus lideri Aleksandır Lukaşenko’nun ikili görüşmesinin ardından geldi. İki lider, Belarus-Polonya sınırındaki sığınmacı krizi üzerine bir görüşme gerçekleştirdi.Minsk’ten yapılan açıklamada görüşmede, “Polonya tarafının barışçıl insanlara yönelik sert hamlelerinin tartışıldığı” belirtildi. İkisi de 20 yıldan uzun süredir iktidarda olan liderlerin durumu “etraflıca” ele aldığı dile getirildi.

Rusya’dan bugün yapılan açıklamada ise, Belarus ve Polonya arasındaki kriz ele alındı. Kremlin, iki ülke arasındaki göçmen krizi ile ilgili Avrupa Birliği’ni suçlarken, kendi insani değerlerini korumakta başarısız olduğunu ve Belarus’u sınırın bir kısmını kapatma planlarıyla “boğmaya” çalıştığını söyledi.

MERKEL İLE PUTİN GÖRÜŞTÜ

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, sınır krizinden Moskova’yı sorumlu tutan Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki’nin yorumlarının kabul edilemez olduğunu söyledi.
Almanya Şansölyesi Angela Merkel de göçmen krizi hakkında Putin ile telefonla görüştüklerini açıkladı. Görüşmede, Merkel’in, Putin’den Belarus’a “göçmenlerin araçsallaştırılmaması” konusunda baskı yapmasını istediği aktarıldı.

POLONYA, RUSYA’YI SUÇLAMIŞTI

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki salı günü, Belarus üzerinden Polonya’ya geçmeye çalışan büyük sığınmacı akınını Putin’in Avrupa Birliği’nin istikrarını bozmak için organize ettiğini iddia etmişti. Morawiecki, “Lukaşenko’nun yürüttüğü bu saldırının beyni Moskova’da, o beyin Putin” demişti.

Öte yandan, Polonya üzerinden Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan binlerce göçmenin Belarus-Polonya sınırındaki bekleyişi sürüyor. Polonya Podlaska Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Tomasz Krupa, Bialowieza köyü yakınlarında ülkeye kaçak giren 50'den fazla göçmenin gözaltına alındığını bildirdi. Aynı zamanda, Polonya Sınır Koruma Birimi, Belaruslu güvenlik görevlilerinin göçmenlere şiddet uyguladığını ileri sürdü. Geçen günlerde yüzlerce sığınmacı sınırı geçmeye çalışmış, Polonya sınır polisi tarafından engellenmişlerdi.

Rusya'dan 'göçmen krizi' iddialarına yanıt!

 

Rusya, Karadeniz'deki ABD savaş gemilerini adım adım izliyor

 

Rusya Zapad-2021 tatbikatının ardından Belarus'tan ayrılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)