E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa'da gaz, son yılların zirvesinden düşüyor---

Avrupa'da gaz, son yılların zirvesinden düşüyor

Avrupa'da gaz, son yılların zirvesinden düşüyor
15 Haziran 2021 - 14:16 borsagundem.com

Hollanda TTF hub'ı spot gaz kontratı bugün en son 0,33 EUR azalışla 28,55 EUR/MWh seviyesinden işlem gördü. TTF Temmuz vadeli gaz kontratı ise en son 0,52 EUR düşüşle 28,29 EUR/MWh üzerinden satış gerçekleştirdi.

Dünkü işlem gününde TTF Temmuz kontratı 29,33 EUR/MWh seviyesinden satış yaparak son üç yılın en yüksek seviyesinde kaydedilmişti.

Refinitiv'in Avrupa Doğal Gaz Araştırmaları Direktörü Wayne Bryan, dünkü yukarı yönlü hareketin aşırı göründüğünü belirtiyor.

Bryan, düşük karbon fiyatları ve 'aşırı alım' yapıldığına yönelik teknik işaretlerin bugünkü fiyat hareketine neden olduğunu belirtiyor.

İngiltere NBP hub'ı Temmuz kontratı bugün en son 1,06 p azalışla 69,17 p/th, NBP spot gaz kontratı ise 0,25 p yükselişle 70,25 p/th seviyelerinden satış gerçekleştirdi.

Analistler, bugünkü mütevazı fiyat düşüşlerine rağmen, gaz piyasalarının düşük stoklar ve Norveç'te yaşanan plansız kesinti ile desteklenmeye devam ettiklerini belirtiyor.

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe-GIE) verilerine göre,
Avrupa gaz depolama tesisleri bir yıl önceki %77'ye kıyasla en son yaklaşık %43 dolulukta görüldü.

İletim sistemi operatörü Gassco verilerine göre, Karsto tesisinde geçen hafta bakım nedeniyle başlayan plansız kesinti, gaz akışını 47,6 milyon m³/gün hacminde azaltmış bulunuyor.

Bryan, güçlü LNG seviyelerinin bu yaz düşük stokları yenilemeye yardımcı olacağının varsayıldığını, ancak Asya talebinin, stokların yeniden doldurulması ve artan sıcaklıklar nedeniyle yükselen soğutma talebine bağlı olarak beklenenden daha güçlü geliştiğini söylüyor.

Petrol, güçlü taleple 2 yıllık zirvesini koruyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)