E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa’da gaz, piyasaya müdahale ihtimaliyle düşüyor---

Avrupa’da gaz, piyasaya müdahale ihtimaliyle düşüyor

Avrupa’da gaz, piyasaya müdahale ihtimaliyle düşüyor
07 Ekim 2022 - 14:48 borsagundem.com

Hollanda TTF hub’ı aylık vadeli doğalgaz kontratı, daha ılıman hava tahminleri ve katılımcıların Avrupa Birliği’nin (AB) piyasaya müdahale önerilerine yönelik pozisyon almalarıyla birlikte bugün aşağı yönlü hareket ediyor.

Hollanda TTF hub’ı aylık vadeli doğalgaz kontratı bugün en son 13,21 euro düşüşle 162,50 euro/MWh seviyesinden işlem gördü. Eşdeğer İngiltere NBP hub’ı gün boyu 30,03 p düşüşle 294,99 p/th'ten işlem görüyor.

Almanya merkezli bir analist, “Eylül nispeten soğuktu ve şimdi sıcaklıklar oldukça ılıman, bu da pazarın gevşemesine katkıda bulunuyor” yorumunu yapıyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, analist,fiyat hareketlerinin şu anda çoğunlukla kaos içerisinde olduğunu belirterek, piyasanın fiyat mevcut dinamiklerini hız treni yolculuğuna benzetiyor. Analiste göre, katılımcılar ve tedarik tarafı piyasadaki çelişkili sinyalleri anlamlı hale getirmekle mücadele ediyor.

Analistin atıfta bulunduğu çelişkili sinyallerden biri Almanya’da hükümetin son tüketiciler için gaz fiyatlarına yeni bir vergi koymayı planlamış olması ve bunu uygulamaya geçmeden bir süre önce rafa kaldırması oldu.

Edinilen bilgilere göre, doğal gaz için bir fiyat koridoru oluşturmayı da kapsayan ve artan enerji fiyatlarının etkisini hafifletmek için hazırlanmış olan teklifler masada hazır bulunuyor.

Montel Energy Quantified (EQ) verilerine göre, AB'nin en büyük gaz tüketicisi olan Almanya'daki sıcaklıklar önümüzdeki hafta normalin 1,3 °C üzerinde seyredecek.

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure euroope-GIE) verilerine bakıldığında, Avrupa genelindeki depoların %90’ın üzerinde dolulukta olduğu görülüyor.

Dört AB ülkesinden 'gazda tavan fiyat' teklifi hazırlığı

 

İngiltere'de, 898 blok için gaz ve petrol lisansı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)