E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa’da gaz, ılıman hava ve arz iyimserliğiyle düşüşte---

Avrupa’da gaz, ılıman hava ve arz iyimserliğiyle düşüşte

Avrupa’da gaz, ılıman hava ve arz iyimserliğiyle düşüşte
09 Şubat 2022 - 15:09 borsagundem.com

Avrupa doğalgaz fiyatları, uzun sürecek ılıman hava koşullarına dair beklentiler ve iyileşen arza dair sinyaller ile bugün aşağı yönlü hareket ediyor.

Hollanda TTF hub’ı gün öncesi kontratı 2,13 EUR düşüşle 75,98 EUR/MWh'e gerilerken, TTF Mart vadeli kontrat ise 1,00 EUR düşüşle 76,30 EUR/MWh düzeyinden işlem gördü.

TTF Mart kontratı günün erken saatlerinde 73,00 EUR/MWh ile 21 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Montel-Foreks'in haberine göre, İngiltere NBP hub’ı gün öncesi kontratı bugün en son 1,00 p artışla 183,00 p/th, NBP Mart kontratı ise 2,02 p düşüşle 183,97 p/th seviyelerinden işlem gördü.

İngiltere merkezli bir trader, “Temelde, piyasa düşüş eğilimli bir hale geliyor. Kışın yarısını geçtik, ufukta soğuk hava yok ve depo çekimleri daha yatay bir grafik sergiliyor” ifadelerini kullanıyor.

Ayrıca, basında Japonya'nın Rusya'dan akışta kesinti olması durumunda soğutulmuş yakıt kargolarını Avrupa'ya yönlendireceği yönündeki haberlere bağlı olarak LNG piyasasından gelen düşüş sinyalleri de bulunuyor.

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe-GIE) verilerine göre, Avrupa tesisleri en son yaklaşık %36 oranında dolulukta kaydedildi.

ABD petrol stoklarındaki düşüş fiyatları yükseltti

 

AB'nin kömür stokları alarm veriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)