E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa’da gaz, ılıman hava koşullarıyla düşüşte---

Avrupa’da gaz, ılıman hava koşullarıyla düşüşte

Avrupa’da gaz, ılıman hava koşullarıyla düşüşte
14 Ekim 2022 - 13:35 borsagundem.com

Avrupa'da gaz fiyatları bugün aşağı yönlü hareket ediyor.

Avrupa'da aylık vadeli gaz kontratları, ılıman hava koşullarına dair öngörülerin talebin düşük kalacağını göstermesiyle bugün aşağı yönlü hareket ediyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Kasım vadeli kontrat Ice Endex'te bugün en son 7,81 EUR düşüşle 146,00 EUR/MWh'ten işlem gördü. Bu rakam, önceki hafta Pazartesi görülen önceki üç ayın en düşük seviyesinden sadece 2 EUR yukarıda bulunuyor.

İngiltere NBP eşdeğeri kontrat ise 14,36 p azalışla 267,01 p/th (105,31 EUR/MWh) ile 5 Ekim'den bu yana en düşük seviyesinde kaydedildi.

İsveç Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsü (SMHI) verilerine göre, Avrupa genelinde gelecek haftalarda "oldukça ılıman" hava koşulları olacağı öngörülüyor. Orta Avrupa ve Almanya'daki sıcaklıklar, önümüzdeki hafta içinde mevsim normallerinin 4 °C üzerine çıkabilir.

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe) verilerine göre ise Almanya ve Hollanda gaz stokları %95 ve %93 doluluk seviyelerinde görülürken, tesisler pan-Avrupa düzeyinde yaklaşık %92 dolu bulunuyor.

Novak: Türkiye üzerinden 63 milyar metreküp gaz ihraç edilebilir

 

Erdoğan: Uluslararası gaz merkezi için çalışmalar başladı

 

Putin: Türkiye’de büyük bir gaz merkezi kurabiliriz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)