E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa’da gaz fiyatları soğuk hava ile yükseliyor---

Avrupa’da gaz fiyatları soğuk hava ile yükseliyor

Avrupa’da gaz fiyatları soğuk hava ile yükseliyor
08 Mart 2023 - 15:36 borsagundem.com

Avrupa'da gaz fiyatları daha soğuk hava koşullarına dair beklentiler nedeniyle yükseliyor.

Avrupa'da doğalgaz fiyatları çarşamba günü, daha soğuk hava koşullarına dair beklentiler ve devam eden bir grev nedeniyle Fransa'daki LNG terminallerindeki arz kesintileri nedeniyle yükseliyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Nisan vadeli kontratı en son 0,43 EUR artışla 43,80 EUR/MWh seviyesinden işlem yaptı. İngiltere NBP hub’ı eşdeğer kontrat ise 1,25p artışla 110,00 p/th düzeyine yükseldi.

İspanya merkezli bir trader, temelde çok az değişiklik olduğunu, ancak Kuzey Avrupa'da sıcaklıkların hafta sonuna doğru düşeceğini söyledi. Katılımcılar, Fransa’daki grevi nedeniyle arzın bir kısmını değiştirmek zorunda kalması nedeniyle daha fazla alım baskısı olduğunu belirliyor.

Dört LNG terminali, sendikaların depolama tesislerinde %30'luk bir kesinti tehdidinde bulunmasıyla birlikte, önümüzdeki Salı gününe kadar sürmesi beklenen, hükümetin emeklilik reformları nedeniyle Fransa enerji işçilerinin grevinden etkileniyor.

Kpler gemi takip verilerine göre, yarın iki kargonun gelmesi gerekmesine rağmen, son 10 günde ortalama 143 milyon mᶟ/gün olan Fransa'da Pazartesi gününden bu yana hiç LNG ithalatı olmadı.

TPAO, petrol ve doğalgazdan elektrik üretebilecek

 

Bakan Dönmez: Elektrik ve doğalgaz faturaları ertelendi

 

Kremlin: Türkiye'de doğalgaz merkezi kurulması gecikebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)