E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa'da gaz fiyatları piyasalarda rekor kırdı---

Avrupa'da gaz fiyatları piyasalarda rekor kırdı

Avrupa'da gaz fiyatları piyasalarda rekor kırdı
05 Ekim 2021 - 14:24 borsagundem.com

Zayıf boru hattı akışları ve LNG rekabeti kış mevsimine yönelik  endişeleri yoğunlaştırdığı için, Avrupa ve İngiltere'de aylık vadeli  doğal gaz fiyatları bugün 110,00 EUR/MWh üzerine çıkarak yeni bir  rekor kırdı.

Montel Foreks'in verilerine göre, Hollanda TTF hub'ı Kasım vadeli doğal  gaz kontratı bugün en son 13,65 EUR artışla 110,30 EUR/MWh'den işlem  gördü. Kontrat, bugün gün içinde 111,70 EUR/MWh seviyesini aşarak tüm  zamanların rekorunu kırdı. 

İngiltere NBP hub'ı Kasım vadeli kontrat ise en son 280,00 p/th (111,70 EUR/MWh) seviyesinden işlem gerçekleştirdi. 

Kuzey Avrupa merkezli bir doğal gaz trader'ı, "Norveç akışlarında  hafif bir azalma var - ancak bu durum planlanmıştı." ifadelerini  kullanıyor. 

Norveç'ten kıtaya iletilen doğal gaz hacmi bugün son on günün en düşük  seviyelerine indi. İlgili hacim en son düne göre 12 milyon m³/gün  azalışla 334 milyon m³/gün düzeyinde kaydedildi. 

Almanya'ya Mallnow bağlantısı üzerinden aktarılan Rus gazı akışı bugün  en son 13 milyon m³/gün düzeyine geriledi. Bu rakam, Gazprom'un Ekim  ayı için Polonya üzerinden rezerve ettiği kapasitenin üçte birinin  önemli ölçüde altında kaldı.

Rus boru hattı gazı, kış ısıtma sezonuna düşük stoklarla giren Avrupa  için iki potansiyel rahatlama kaynağından biri olarak görülüyor. Kıta  genelindeki depolama tesisleri ise en son %76 dolulukta görüldü. Bu  oran, ısıtma talebi arttıkça önümüzdeki haftalarda azalmaya  başlayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)