E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa'da gaz fiyatları düşüşte---

Avrupa'da gaz fiyatları düşüşte

Avrupa'da gaz fiyatları düşüşte
12 Eylül 2022 - 14:49 borsagundem.com

Avrupa doğalgaz fiyatları, yüksek depolama oranları nedeniyle aşağı yönlü hareket ediyor.

Avrupa doğalgaz fiyatları, yüksek depolama oranları, Avrupa Birliği'nin (AB) doğalgaz fiyatlarını sınırlandırmak ve talebi düşürmek için olası müdahalesine ilişkin belirsizliğin devam etmesi nedeniyle bugün aşağı yönlü hareket ediyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub'ı Ekim vadeli doğalgaz kontratı bugün en son Ice Endex'te 15,13 EUR/MWh düşüşle 191,95 EUR/MWh düzeyinden satış yaptı.

Ayrıca, TTF Kış'22 kontratı da 11,38 EUR/MWh azalışla 201,92 EUR/MWh seviyesinden işlem gördü.

İngiltere NBP hub'ı Ekim vadeli kontrat 20,27 p düşüşle 358,02 p/th; NBP Kış'22 vadeli kontrat ise 22,91 p azalışla 495,00 p/th seviyelerinden işlem gerçekleştirdi.

Bir trader, "Bugünkü düşüşe neden olan asıl faktör, Almanya'daki depoların %88 oranında dolu olması ve talep yıkımının yavaş yavaş gerçekleşmesidir" yorumunu yapıyor.

Avrupa genelindeki depolama tesisleri ise son verilere göre yıllık %14 artışla %84 oranında doluluk seviyesine ulaşmış bulunuyor.

Avrupa'daki enerji yoğun metaller ve gübre şirketleri, artan enerji fiyatları nedeniyle üretim kesintilerini açıklarken, AB ülkeleri Temmuz ayı sonlarında, gaz talebini Mart ayına kadar gönüllü olarak %15 oranında azaltma konusunda siyasi bir anlaşmaya vardı.

Kömür fiyatları baskılanabilir

 

Dönmez'den doğalgaz açıklaması: Kışı sıkıntısız geçireceğiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)