E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa'da elektrikli battaniye talebi arttı---

Avrupa'da elektrikli battaniye talebi arttı

Avrupa'da elektrikli battaniye talebi arttı
15 Eylül 2022 - 09:07 borsagundem.com

Avrupa'da, Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle enerji fiyatlarında yaşanan artışın Çin yapımı elektrikli battaniye ve ısıtıcılara talebi arttırdığı bildirildi.

Çin Elektrikli Ev Aletleri Üreticileri Birliği verilerine göre, ocak-temmuz döneminde Avrupa ülkelerine elektrikli battaniye ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 97, elektrikli ısıtıcı ihracatı ise yüzde 23 arttı.

Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle uygulan yaptırımlar kapsamında Rusya'dan doğal gaz ithalatının kesilmesi kıtada enerji açığına sebep olurken, vatandaşların düşük maliyetli ısınma çözümlerine yöneldiği anlaşılıyor.

Öte yandan, bazı özel ürünlerdeki talep artışına karşın, savaşın yol açtığı tedarik kesintileri ve yüksek enflasyon nedeniyle genel talepte düşüş görüldü. Çinli üreticilerin Avrupa'ya elektrikli ev aletleri ihracatı, ilk 7 ayda geçen yıla göre yüzde 9,3 azaldı.

Fransa'dan, enerji fiyatlarındaki artışa yüzde 15 sınırlandırma

 

Almanya zordaki enerji devinin kamulaştırmasını değerlendiriyor

 

İngiltere, enerjide çareyi faturaları sabitlemekte buldu

 

İspanya ve Portekiz enerji krizi için bir arada

 

Avrupa'da enerji tasarrufu yapmayana hapis cezası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MUHALET KUŞUÖTMEZ15 Eylül 2022 15:31

    almanya da bir ev aylık doğal faturası gecen sene 165 euro iken bu sene 2,248 euro imiş.böyle gider ise kışın ne fabrikalar çalışır nede fabrikaları ayakta durur.birde büyük bir issizlik ve ekonomik kriz ile karşı karşıya kalacaklardır.

  • misafir15 Eylül 2022 10:40

    Akıttığınız kanın, döktüğünüz gözyaşının, kaynaklarını sömürdüğünüz ülkelerin vebalini ve küçümsediğiniz insanların ahını aldınız. Elbette bunların bir bedeli olacak. Bir damla petrol bir damla kandan değerlidir zihniyetinde olan BATI bunların bedelini ödeyeceksiniz. Bunlar dahi iyi günleriniz.

  • Mucise Reis : )15 Eylül 2022 09:19

    Türkiye ye gelin eyyy... Baraj  Dinamosu gibi delikanlı gençlerimiz var :D Elektrikse elektrik... Elektrik almadım diyip gidemezdiniz...   :D