E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa’da dijital para hazırlığı---

Avrupa’da dijital para hazırlığı

Avrupa’da dijital para hazırlığı
13 Kasım 2020 - 09:17 borsagundem.com

Birçok merkez bankasının gündeminde olan dijital para Avrupa Merkez Bankası’nda da masaya yatırıldı

Çin’de uygulanmaya başlanan dijital para birçok ülkenin gündeminde. Özellikle de merkez bankaları dijital parayı yeni bir çıkış yolu olarak görüyor. Ancak özellikle de kara para aklama aracı olarak kullanılması da yeni adımlar atılmasının önünü kesiyor. Merkez bankası başkanları konuyu tartışıyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, kurumunun yıllar içinde euro bölgesinin finans sektöründe dramatik bir değişiklik olacak bir dijital para birimi yaratabileceğinin sinyalini verdi.

Lagarde, "Benim önsezim gerçekleşiyor. Kullanıcılar için daha ucuz, daha hızlı, daha güvenli ise, araştırmalıyız. Daha iyi bir parasal egemenliğe, euro bölgesi için daha iyi bir özerkliğe katkıda bulunacaksa, dijital paraları incelememiz gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Kara para aklama, mahremiyet ve ilgili teknoloji ile ilgili endişeleri gidereceği öngörülen
projenin başlatılmasının iki ila dört yıl sürebileceği belirtildi.

ECB tarafından düzenlenen sanal toplantıda Fed Başkanı Jerome Powell ve İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey dijital paralara yönelik ihtiyatlı duruşlarını yineledi.

Powell, Fed'in konuyu dikkatlice ve düşünceli bir şekilde gözden geçireceğini söyledi. Bailey ise çıkarımlar üzerinde düşünmek için çok fazla çaba olduğunu bildirdi.

TL'de değer kazanımı sürerken, salgın kaynaklı endişeler gündemde

Piyasalar sanayi üretimi verisini bekliyor

TL varlıklarda olumlu hava devam ediyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)