E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa'da büyük rezalet---

Avrupa'da büyük rezalet

Avrupa'da büyük rezalet
29 Ağustos 2020 - 10:11 borsagundem.com

Avrupa'nın kuzeyindeki İsveç'te dün tansiyon yüksekti. Ülkenin güneyindeki Malmö'de bir grup aşırı sağcının Kuran yakıp bu görüntüleri sosyal medyada paylaşması infial yarattı

Medeniyet, tolerans ve demokrasinin öne çıktığı İskandinavya’da skandal görüntüler ortaya çıktı… İsveç’in güneyinde yer alan ve Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ın komşusu olan Malmö’de dün akşam saatlerinde çekilen görüntüler ülkede infial yarattı.

Göçmen ve mülteci sayısının yüksek olduğu ve 2017 verilerine göre her 3 kişiden 1’inin başka bir ülkede doğduğu Malmö’de bir grup aşırı sağcı dün gece saatlerinde bir Kuran alarak önce tekmeledi ve daha sonra da yaktı. Bu görüntüler sosyal medyada paylaşılınca normalde pek ciddi bir sorunla karşılaşılmayan ülke karıştı.

GECE BOYUNCA TANSİYON YÜKSEKTİ

Aşırı sağcıların bu hamlesine tepki gösteren yüzlerce gösterici sokağa çıkarak, bu konuyla ilgili soruşturma açılmasını ve olayın peşinin bırakılmaması çağrısında bulundu.

Göstericiler lastik yakarak polise taş fırlatırken olaylar gece boyunca devam etti. Malmö polisi, “Bu olayı kontrol altına almaya çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

İsveç basını, Danimarka’daki aşırı sağcı parti Hard Line’ın lideri Rasmus Paludan’ın Malmö ziyaretinin engellenmesi sonrasında aşırı sağcıların bu eylemi gerçekleştirdiğini yazdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (31)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet29 Ağustos 2020 23:37

    Bu vahşileri bize medeni diye kakalamaya çalışanlar utansın. Maddi konularda ilerlemek hiç bir zaman medeniyet göstergesi olmadı olmayacak. Ha bu arada en medeni topluluk da bilgili müslümanlardır . Iyilik için koşuşan zulüm etmeyen insanları seven o güzel insanlar

  • Mehmet30 Ağustos 2020 13:31

    Kutsal kitabin yakılması doğru degil yapanlarda zaten ortalama Isveçli degil fakat iyi düşünürseniz kitabi yakan ile ona tepki veren insanların ortak özelliği ilkel olmaktan kaynaklanan kendilerine benzemeyen insanlardan nefret ediyor olamalari, iki kesim arasında çok fark yok aslında fakat Isveç de ayni kisiler Incili yaksa hiçbir sorun cikmazdi, aradaki ince fark orda,onunda sebebinin ne oldugunu siz dusunun..!

  • corleone29 Ağustos 2020 21:42

    isveçe gitmesinler ne güzel müslüman  ülkeler var suudi arabistan, pakistan afganistan banglades ama oraya kimse gitmiyor adamlara kafir diyoruz ama adamların ülkelerine kapak atmaya can atıyoruz isveç gibi danimarka gibi ülkelere gelince de onları  da geldiğimiz yere benzetmeye çalışıyoruz 3 kişiden biri yabancıysa o sayı çok yuksek yerel halkın rahatsız olması çok normal yine kutsal kitapların yakılması iyi bir şey değil

  • KATILMIYORUM30 Ağustos 2020 03:16

    İSLAM NASIL YAYILACAK PEKİ , ZORLUKLAR SINAVLAR KULLAR İÇİN DEĞİLMİ. 

  • Reha29 Ağustos 2020 21:18

    Sn. Bekçi, Ortadoğu'da Afrika'da ve diğer Müslüman ülkelerde neden savaş ve terör olduğunu hiç düşünüp araştırdın mi, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olursan çuvallarsın. Fransa neden yunanisan i kullanıyor bugünlerde sen bunu da dusunmemişsindir, Nijer ve maliden götürdüğü uranyumlarla 58 tane nükleer santrali çalıştırıyor, 14 Afrika ülkesinden yılda 500 milyar dolar haraç alıyor, bunu biliyor musun, hiç sanmıyorum, biraz bilgin olsa Fransızların neden havladigini da anlardın, bu ülkelerdeki terör ve savasida anlardin

  • tahsin karabulut29 Ağustos 2020 15:24

    din tüccarları sonunda isveçide delirtmişler

  • Gkmn29 Ağustos 2020 13:37

    Uzun sürmez Bi belaya mafuz kalırlar kalmalılar Allah, affetmez ama zamanında geniştir

  • Tarık Tufan 29 Ağustos 2020 13:24

    Allah belalarını versin. Hiç Kuranı Kerim yakılır mı?

  • Azad29 Ağustos 2020 16:33

    Bela okumakla bir yere varılmıyor , kutsal kitap,  yakılmakla değerini  yitirmez , sen de başka kitap yak

  • AHMET ÖZBİR29 Ağustos 2020 13:14

    İĞRENÇ BATI MEDENİYETİNİ LANETLİYORUM. Şanlı Doğu Medeniyeti'nin iman erlerini selamlıyorum. İşte İslâm düşmanı kanı bozuklar Allaü teâlânın kelamı Kutsal Kitabımız Kur'ân-ı kerîmi yakıyor, tekmeliyor. Rabbim SİZİ PARAMPARÇA ETSİN SOYSUZUN ÖNDE GİDENLERİ.

  • ....29 Ağustos 2020 13:05

    ALLAH CC KURAN A DİL UZATANI YAKANI KAHRUPERİŞAN EYLESİN

  • Ağaç29 Ağustos 2020 11:56

    Medeniyet avrupada diyoruz şunların yaptıklarına bakın. Türkiye ne kadar geri olursa olsun yada müslüman ülkeler olsun her hangi birinde incil yakıldığını duydunuz mu. Yaradana inanıyorsan gönderdiği her kitaba saygı duyacaksın.

  • levent29 Ağustos 2020 12:29

    oktay, sen çölüne dön kardeşim. haklısın medeniyet ortadoğu'da, sen çölüne dön takma kafana bunları. senin gibi bir düşünürün tek problemi büyük abdestini hangi elinle yıkaman gerektiği gibi ilmi ve derin mevzular olmalı. bırak bu iskandinav vikingleri, çölüne dön sen.

  • oktaydoğaner29 Ağustos 2020 12:11

    medeniyet avrupada diye kim diyo bu sadece sen ve  senin gibi sığ düşünenlerin fikri

  • Murat29 Ağustos 2020 11:45

    Allahın laneti üzerinize olsun. Hem bu dünyanız hem de ahiretiniz cehennem olsun inşaallah. Rabbim sizin gibi keferelere fırsat vermesin. Yataginiz, yorganiniz ateş olsun.

  • Kerim30 Ağustos 2020 04:01

    Sayin bekci kardes sinirlar acik avrupaya giden suriyeli var mi orada kimseye beles ekmek vermezler bankamatigine beles para yuklemezler.adamu it gibi calistirirlar

  • bekçi29 Ağustos 2020 12:42

    tatava yapma oktay. sen aptal olmasan adam dünyanın öbür ucundan gelip senin ülkeni karıştıramaz. senin maçan yiyorsa herhangi bir avrupa ülkesini karıştır, yaşanmaz hale getir bakayım. eşek olana semer vuran çok olur, suç aptalları kandırarak karışıklık çıkaran ülkelerde değil, onların bu ayak oyunlarına uyan senin gibi zır cahil aptallardadır. avrupa yalakası da babandır, devran döndüğünde ben hala ülkemde yaşıyor olacağım, seni ve senin tiynetindekileri ise göreceğiz.

  • oktaydoğaner29 Ağustos 2020 12:15

    nerenin bekçiliğini yapıyosun bilmiyorum ama bu namussuz avrupalının amerikanın yalakalığını çok iyi beceriyosun az kullanmayı unuttuğun beynini çalıştır o dediğin yerlerdeki rezillikleri çıkarıp oraları yaşanmaz hale getirenler kimler bi de klavyeleri senin gibi şuursuzlar için mecburen kullanıyoruz.

  • bekçi29 Ağustos 2020 12:03

    bu allahın laneti sadece müslümanlara işliyor heralde. adam isveç'te, sen ortadoğu'dan açlıktan kokan ağzınla anca lanet okursun. ne kadar müslüman ülke varsa hepsinde savaş, acı, kan, yoksulluk, bir tane refah içerisinde yaşayan yok. suriyeliler bile bıraksan anında avrupa'ya kaçıyor, buralarda durmak isteyen yok. siz de sabahtan akşama klayve başında sağa sola beddua edin anca kekolar.

  • Amerika29 Ağustos 2020 11:24

    Amerika Orta Doğu da ülkeleri savaş alanına çevirdiği gibi bu ülkeleri de savaş alanına çevirsin bakalım, o zaman bunlarda ne modernlik kalır ne de medeniyet. Fakat bütün Hristiyan ve Musevi ülkeleri şuanda müslüman ülkelerinde onlarca insanı katletmeye dewam ediyor

  • KUCUK YATIRIMCI29 Ağustos 2020 11:14

    bence problem fakir ,tembel müslüman toplumlarda..adamlar ıstemıyorlar, neden gidiyorsunuz ..neden avrupalılar bızım ulkelere gelıpte yasamıyorlar dıye sorgulama varmı, cevabı herkes gayet ıyı bılıyor. once ıgneyı kendınıze batırın cuvaldızını baskasına..

  • deli29 Ağustos 2020 13:51

    o buraya huzur içinde yaşamaya gelenler eskidendi, ülkenin imajı irandan beter, bi kafanızı kumdan çıkarın da dışarı bakın. evlenerek gelenlerde büyük oranda oranın fakiri, çapulcusu. senin çevrende de bir kaç tane istisna olması genel resmi değiştirmiyor.

  • Sen küçüksün, küçük kal.29 Ağustos 2020 13:19

    Batı'dan buraya evlenip yada emekliliğini huzurlu yaşamak için çok insan var. Sizin çevrenizde olmaması yada olmayacağını düşünmeniz bu durumu değiştirmiyor. 

  • Dede29 Ağustos 2020 11:12

    Allah niyecarpmiyor madem bunlari

  • Vatandaş29 Ağustos 2020 13:23

    Çarpmadığını nereden biliyorsun? Bir insan neden başka insanların huzur bulduğu bir kitabı yakmaya kalkar? İnanmıyorsa o onun seçimi ama hangi dürtüyle yakıyor sence?  

  • misafir29 Ağustos 2020 11:15

    yok da ondan

  • Allah dostu29 Ağustos 2020 11:07

    Kur an i kerim sevgiyle yaklaşan sağlık mutluluk buldu. Bunların davranışları başına neler gelir onlar düşünsün. Allah tan gelen kelam a bu güne kadar hiç degisiklige uğrama mis kitaba yapılan davranışı kınıyorum. Allah büyüktür herseye gücü yeter ol emriyle hersey olur. Bunlar Allah tan belalarini istiyor. İnşallah bulursunuz.

  • Modern mi29 Ağustos 2020 11:03

    Kardeşim ne moderni yahu, öyle birşey yok, modern falan değiller. Suriye ye veya Irak'a yada başka İslam ülkesine yaşattıkları savaşları onların ülkesinde yaşatıp her taraf kan gölüne çevirip bombalar patlasın bakalım, ne hâle geliyorlar o zaman.

  • tv29 Ağustos 2020 10:57

    kimse sahip çıkmazsa mevla sahip çıkar yapılan kötülügü yarına birakırımda yanına bırakmam diyor

  • Seven29 Ağustos 2020 10:38

    Kur'an Allah kelamidir bilseler ki bu kitap hem dünyada hem ahirette sonsuz saadet sebebidir ellerinden düşürmez sımsıkı sarılırlar Allah hidayet nasip etsin

  • infinity29 Ağustos 2020 22:12

    maide süresi 51 ayetinde şöyle der hristiyanla , yahudiyle dost olma çünkü onlar birbirinin dostudur