E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa'da açığa satış yasaklandı borsalar yüzde 4 yükseldi---

Avrupa'da açığa satış yasaklandı borsalar yüzde 4 yükseldi

Avrupa'da açığa satış yasaklandı borsalar yüzde 4 yükseldi
13 Mart 2020 - 11:35 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası’nın faiz indirmeme kararı sonrası çakılan Avrupa borsaları açıga satış yasağı sonrası %4 artıda açıldı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Cuma günü açılış seansında Avrupa hisse senetleri sıçradı. Dün Avrupa Merkez Bankası’nın faizleri düşürmeme kararı sonrası tarihi çakılan borsalar açıga satış yasagı sonrası toparladı.

Londra Menkul Kıymetler Borsası, borsada listelenen İtalyan ve İspanyol hisse senetlerinin açığa satışını yasaklarken Borsa Italiana hisse senetlerinde de benzer bir yasak getirdi.

Avrupa’nın en büyük şirketlerinin oluşturduğu Stoxx Europe 600 endeksi dün %11 düştükten sonra %4 artıda açıldı.

İtalyan FTSE MIB endeksi ve İspanyol IBEX 35 endeksinde artışlar yüzde 4'ü geçti.

Kazançlar, Avrupa'da geçici açığa satışın yasaklanmasından sonra geldi. Ayrıca Avrupa Merkez Bankası Christine Lagarde’ın açıklamarından geri adım atacagını açıkladı.

Tarihi düşüşlerden sonra borsalarda toparlanma dönemi

Ayı piyasasındaki Wall Street'ten pozitif sinyaller

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • F.b.13 Mart 2020 21:37

    Ben daha önce açığa satış işleminin etik olmadığını, bunun hemen yasaklanmasi gerektigini yazdım ve beni şiddet le eleştirmişlerdi. Devletimizin hırsızlara engel olması müthiş bir karar. Açığa satış sürekli olarak yasaklanmali. Küçük yatırımcı korunmalı.

  • derviş13 Mart 2020 17:29

    Sahtekarlar kumarbazlar borsada para kazansın diye konulmuş bir uygulama tamamen acemi yatırımcıyı aldatmak amaçlı. bizde de maalesef memur esnaf emeklinin parası onlara kurban edilmiş bir oyundur Spk  büyük günahkardır bu konuda. delikanlı mert dürüst yöneticiler lazım spk ya

  • Emrah13 Mart 2020 14:51

    Açığa satış kumardır.

  • Yatırımcı13 Mart 2020 13:31

    Açığa satış nedir ya resmen dolandırıcık umarım hepsi batar

  • Ahmet13 Mart 2020 12:57

    Büyük yatirimciyi korumak için yapilmis hareketler... dün neredeydi bu kararlar.. adamlar hisseleri yari fiyatina indirmis... şimdi yukari gidemesin diye hisseler, marji kisitla...

  • TSCL13 Mart 2020 12:26

    Saat 15 ten kapanışa kadar olacak olan satışlara bakin siz. Cuma günü olduğundan satış gelir diye düşünüyorum borsa 93 veya hafif altında kapanır bence

  • Kaçkar KAPLANI13 Mart 2020 11:55

    Covid-19 bahanesi ile birileri yattığı yerden ceplerini dolduracak. Bedavadan biraz pahalıya kurumlarda hak sahibi olacaklar. Tüm dünya genelinde hükümetler covid-19 konusunda yanlış yaklaşım içinde. Dünyada bu viruse bağlı ölüm oranları, diğer viral enfeksiyonlardan daha yüksek değildir. Üretimin bu şekilde engellenmesi halinde global bir kriz kaçınılmaz olacaktır. her şeyin bir an önce olağan hale dönülmesine başlanmalıdır.

  • KEMAL YILANKIRKAR13 Mart 2020 11:44

    saman alevi gibi yükselir daha sonra satışlar yine gelir.sabahleyin borsamız % 3 yükseldi şimdi nerede ise eksiye gececek bir de paran 3 gün yok yere bağlanacaktır evdeki bulgurunuzdan olmayın derim.