E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa yeni nesil savaş uçağı Tempest'a ortak arıyor---

Avrupa yeni nesil savaş uçağı Tempest'a ortak arıyor

Avrupa yeni nesil savaş uçağı Tempest'a ortak arıyor
19 Temmuz 2019 - 17:29 borsagundem.com

İngiltere’nin Savunma Bakanı yardımcısı Stuart Andrew, 2020 sonbaharında başlangıç raporu vermesi beklenen çalışmanın işbirliğinin temellerini attığını ve başka ülkeleri çalışmaya katılmaya davet ettiğini söyledi.

BORSAGUNDEM.COM

İngiltere ve İsveç, bugün önümüzdeki on yıl içinde yapılacak hava muharebesi işbirliğini inceleme konusunda anlaştılar. İsveç’in planlanan yeni nesil İngiltere savaş uçağı konseptine katılması durumunda diğer potansiyel ortakların kapısının açılması bekleniyor.

Geçtiğimiz sene İngiltere, Almanya ile Fransa’nın savaş uçağı programına start vermesi ve İngiltere’yi dahil etmemesi üzerine, Tempest adını verdiği altıncı nesil savaş uçağını geliştirme kararı almıştı. Eurofighter Typhoon modelinin yerini alacak olan Tempest İngiltere’nin en büyük savunma şirketi olan BAE Systems , Rolls Royce, MBDA ve Leonardo ortaklığında geliştirilip inşa edilcek.

Yetkililere göre, İsveç’in havacılık ve savunma sanayi şirketi Saab, İngiltere ile direkt aynı sanayi ekibine katılmayacak, ancak İngiltere’nin Brexit sonrası savunma ortaklıklarına ve daha fazla ülkenin gelmesine yol açabilecek olan geniş teknoloji çalışmasına katılacak.

İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist yaptığı açıklamada, “Brexit olsun ya da olmasın, İsveç’in İngiltere ile ilişkilerini derinleştirmeye yönelik stratejik bir çıkarı var”  diye belirtti

 İngiltere Savunma Bakanlığı, yapılan anlaşmanın ortak bir savaş havası geliştirme ve tedarik programı için bir çağrı olduğunu vurguladı.

DİĞER ORTAKLAR ARANIYOR

İngiltere’nin Savunma Bakanı yardımcısı Stuart Andrew, 2020 sonbaharında başlangıç raporu vermesi beklenen çalışmanın işbirliğinin temellerini attığını ve başka ülkeleri çalışmaya katılmaya davet ettiğini söyledi. Ayrıca İngiltere’nin Brexit sonrası, NATO üyesi Avrupa komşuları için kilit bir ortak olarak kalacağını ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hmd21 Temmuz 2019 10:19

    Biz bu işte yokuz.Haydi başka kapıya. Abd ve ab ye guvenmiyoruz. Haklı olduğumuz S 400 için ne olaylar cikarttiniz.

  • Caf caf21 Temmuz 2019 08:18

    Baitının oyunu bunlar arkadaşlar yine türkiye yi ortaklığa çekip sonra saf dışı bırakacaklar amaç yıpratma ekonomiyi batırma fakat bize Rusya nın uçakları yeterlidir

  • Tayyar21 Temmuz 2019 07:48

    İngiltere ile ortaklık mı. İngilizler kuyruk acısını unuttu mu sizce

  • Aksoy21 Temmuz 2019 06:53

    F16 lar bi 10 yıl daha hizmet veriyor f35 zaten oldukça geç kalan program en büyük açığımız hava savunma sistemi idi şimdilik önümüzdeki bir uçak ihalesi o uçak ülkemiz alt yapısına uygun değilse zaten sıkıntı bu bize ihale düzenleme bi 10 yıl kaybettirir tamamen tfx projesi ne odaklanılmalı her hangi bir uçak almaya şimdilik gerek yok bunun yanında tempest projesi ne katılım uygun olabilir

  • Mehemmet21 Temmuz 2019 02:32

    Bizim özellikle hava ve deniz savunma şemsiyesi mutlak surette çok etkili bir donanıma sahip olması gerekir. Uçak gemisinide acil düşünmemiz gerekir. Bosnadan Katara kadar, vatan savunması elzemdir. Bu guc bizde var. İpekyolu Eko güç bizde Azerbaycan dan Kazakistan a kendini çabuk toparlayacak etkili ve sürekli ekonomi gücü Silah unsurlar inida beraberinde getirir. Çifte güç oluşur.. işte küresel güç doğmuş olur. Sen yeterki iste. Birde şu iç çekişmeleri bertaraf etmek sonvernek şarttır. İnşaallah olacak inanıyorum.

  • Belirsizisimsizyançar22 Temmuz 2019 19:26

    Şu an uçak gemisi yaptık diyelim uçakgemisi için uçak gemiyi korumak için 5 10 tane gemi denizaltı gerekir bunların her biri ayrı masraf olur 21. Yüzyılda süper güç olmak için sadece uçak gemisi yetmez ekonomi askeri güç ve daha fazlası...

  • İnanan20 Temmuz 2019 22:46

    Biz ilk önce F 35 den vazgeçeceğiz sonra Hürkuş C leri seri üretime geçilmeli ayrıca Hisar O füzeleride 2 yıldır seri üretime geçilmedi. Sonra acil uçak ihtiyacımızı Su 35 veya çin j 20-31 alınmalı 60-80 aralığında yeni uçaklarımız gelene kadar Örneğin Hürjetin ilk uçuşunu 2020 sonları uçarabilirsek Tfx uçağımız 2023 lerde ilk uçuşunu yapabilir neden olmasın yeterki isteyelim.İnanırsak yaparız

  • Emre 190721 Temmuz 2019 08:09

    Su 35 için altyapı yok Türkiye'de senelerdir Amerikan silahı kullandık depoladik o ihtimailler dahilinde değil bence.tfx projesinde 2040 dan önce göremeyiz bu zamana kadar uçak yapmamız birden kalkıp 5. Nesil savaş uçağı yapamayız zaamanla olur ama Allah'ın izniyle.

  • Tayfun 20 Temmuz 2019 22:24

    Analizi iyi yapmak lazım ingilterenin 6. Nesil uçağı daha plan aşamasında 10 yıl sonra bitecek , bizim se bir an önce yapmamız lazım. Şimdiler de şu 57 rus uçağı gündemlere hindistan ile ortak yapıyorlar di ve hindistan geri çekildi nedeni de teknik sorunlar bitmiyor ve para au gibi akıyor rusya da bundan dolayı su 35 lerioneriyor şimdi burada önemli olan şey kendi uçagimizi geliştirmek ve hızlı bir sekil de belki geçiş süreci olarak bir filo su 35 alınabilir fakat hepsi o kadar. Türkiye zaten hali hazır da kendi uçagimizi 6. Nesil hayalet uçak olarak planladı yapılması gereken tek şey kendi uçagimizi daha erken öne alıp hızlı bir sekil de testlere bir an önce başlanması ve aynı zaman da uzun menzilli bora balistik füzemizi de eş zamanlı hızlı bir sekil de geliştirmek...

  • VATANSEVER20 Temmuz 2019 21:53

    MMU çalışmaları hızlanmali

  • Serhat20 Temmuz 2019 20:59

    Ne kadar hayali yaşıyorsunuz hiç biseyden haberiniz yok

  • komik20 Temmuz 2019 14:26

    Bu haberden sonra abd geri vites yapar ingiltere ve Türkiye'nin doğu akdenizdeki faaliyetlerden dolayı aralarında bir yakınlaşma oluyor abd Türkiye'yi F35 programından çıkarırsa bizde ingiltereye ortak olabiliriz buda abd ile bitmek üzere olan ilişkilerimizi daha da hızlandırır hal böyle olunca Türkiye de rusya, ingiltere ve iran'ında desteği ile abd ye suriye topraklarını terk etmesini ister. Abd nin suriye petrollerini dünyaya pazarlayamaması demek abd nin sonunun başlangıcı demektir. 

  • tarık19 Temmuz 2019 21:45

    işte yeni uçagımız:)

  • Ozan kır19 Temmuz 2019 19:01

    Yine bize takarlar ;)

  • AhmetK19 Temmuz 2019 18:41

    Alırlarsa ortaklığa güzel bir secenek ülkemiz için. İngiltere ve isvec sanayı ve askerı anlamda gelısmıs ülkeler..