E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa ve Asya borsaları yükselişte---

Avrupa ve Asya borsaları yükselişte

Avrupa ve Asya borsaları yükselişte
17 Haziran 2020 - 12:50 borsagundem.com

Asya ve Avrupa borsaları olumlu gelen makro ekonomik verilerin ardından yükselişe geçti. İkinci dalga korkusu ve jeopolitik risklerse yükselişin özellikle Asya piyasalarında sınırlı kalmasına neden oluyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcıların korona virüs vakalarının artışı yerine hükümet teşvikleri ve likidite desteklerine odaklanmasının ardından Avrupa piyasaları ABD vadeli endeksleriyle yukarı yönü gösterdi. Dolarsa küresel piyasalarda değer kaybetti.

Salı günü küresel rallisinde emlak ve bankacılık hisseleri Stoxx Europe 600 endeksinde yeni bir momentum sağladı. S&P 500 vadeli endeksi ise ABD perakende satış verilerindeki sürpriz geri dönüşle birlikte kayıplarının bir kısmını geri aldı. ABD hazine tahvillerinde ise karışık seyir vardı.

Fransa merkezli finans şirketi Credit Agricole’un Küresel Makro Stratejisti Xavier Chapard Bloomberg’te yaptığı röportajda “Küresel piyasalarda sağlık krizine ilişkin sorunlar bazı bölgelerde tehdit olarak hissedilerek gerilime neden olurken bir yandan da pozitif makro ekonomik veriler en düşük seviyenin aşıldığını gösteriyor” dedi.

Yatırımcılarsa ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın salı günü yaptığı açıklamadan iyimserlik işaretleri arıyor. FED Başkanı açıklamasında salgının ekonomiye verdiği zararı tersine çevirmek için uzun bir yol olduğunu söylemişti. Wall Street’te ikinci dalga ve jeopolitik endişeler de dikkat çeken önemli faktörler.

Chapard röportajında, “Powell'ın sözleri, FED'in önceliklerinin, piyasanın erimesini önlemek için olası en hızlı acil durum eylemlerinin desteklenmesi politikasından reel ekonomideki toparlanmayı destekleme hedefindeki uzun süreli politikalara kaydığı yönündeki görüşümüzü güçlendiriyor” dedi.

Jeopolitik riskler artıyor

Çin’de salgının tekrar yayılması endişesiyle Pekin dahil olmak üzere ülkedeki uçuşları durdurdu. ABD’nin Florida eyaletinde ise rekor sayıda yeni vaka sayısı kaydedildi. Çin’in bir diğer gündemi ise Çin ve Hindistan ordularının iki ülkenin tartışmalı sınırına konuşlandırılmasıydı.

Diğer taraftan Kuzey Kore’deki askeri hareketlilik ise Güney Kore için tehdit oluşturuyor. Asya hisseleri Kuzey Kore ile artan gerginliğin oluşturduğu istikrarsızlık nedeniyle keyifsiz bir işlem günü geçirdi. Güney Kore para birimi won dolar karşısında değer kaybetti. Ham petrol fiyatlarındaki yükselişse sürüyor.

Fed'in alım planı tahvile ilgiyi artırdı

 

Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon yüzde 0.1'e indi

 

İkinci dalga endişesi döviz fiyatlarına yansıyor

 

Çin ile Hindistan orta yolu buldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)