E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa Türkiye'yi kınadı---

Avrupa Türkiye'yi kınadı

Avrupa Türkiye'yi kınadı
02 Haziran 2014 - 11:49 borsagundem.com

Avrupa Parlamentosu 'gezi protestolarına polisin tutumu nedeni ile' Türkiye'yi kınadı

Avrupa Parlamentosu, İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli kentlerinde düzenlenen Gezi Olaylarının yıldönümü gösterileri sırasında polisin tutumunu eleştirirken Türkiye'yi kınayan bir mesaj yayınladı.
Gezi olaylarında hayatını kaybedenleri anmak için düzenlenen gösterilere katılanlar ve onları izleyen gazetecilere karşı, biber gazı, gaz bombası TOMA kullanan, gazetecilere karşı şiddet ve yasak uygulayan polisi eleştiren Avrupa Parlamentosu, hükümetin 25 bin polisi göstericiler için görevlendirerek sert kullanma talimatı verdiğini savundu. Avrupa Parlamentosunun İnsan Hakları Komiseri Niels Muiznieks, şöyle dedi:
'Türkiye'de yapılan, bir yıl önce Taksim'deki Gezi Parkı ile başlayan gösterilerin yıldönümü için düzenlenen gösterilerdir. Türk hükümetinin göstericilere ve olayları izleyen gazetecilere müdahalesi ülkedeki insan hakları konusunda büyük endişe ve soru işareti yaratmaktadır. Polisin ve Türk hükümetinin tutumunu kınıyoruz.'

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alperen02 Haziran 2014 12:45

    Kusura bakmayın bir şeyi daha hatırlatmadan geçmeyeceğim.Neden Alman polis teşkilatının yapılanması incelenmiyor.

  • Alperen02 Haziran 2014 12:42

    Avrupa Parlemetosu Bosna'daki katliamda ne işle meşgüldü. Alman polisinin cinayetlerini kınadı mı?Norvaç^te insanları katleden kilise terörünü kınadı mı? Hep aynı terani.Bence kendilerine kına yaksınlar.

  • berkay02 Haziran 2014 12:18

    peki gezicilerin attığı Molotofları neden kınamıyor, dükkanları yağamalayan yakıp yıkan gezicileri neden kınamaz..

  • halen02 Haziran 2014 12:11

    2000 li yıllara geldik, halen daha insan haklarını bilmeyen, türkiyenin ne gibi ihalaller yaptığından bihaber olup, avrupa bizi istemiyor, bizi çekemiyor düşüncesiyle kandırılan insanlar çok bilmiş gibi yorumlar yapabiliyor sağda solda.

  • ibo02 Haziran 2014 12:01

    şerefiszler kendinize bakın bir

  • asım02 Haziran 2014 11:55

    avrupa almanyayıda kınadımı.